Stiri externe

Imaginea templului evreiesc a fost trucată

Ambasada Statelor Unite în Israel s-a distanţat miercuri de un montaj fotografic prezentat marţi ambasadorului David Friedman, în care locurile sfinte musulmane din Ierusalim au dispărut şi au fost înlocuite cu un templu evreiesc, relatează AFP.
Friedman a fost fotografiat marţi, zâmbind, lângă o imagine aeriană a Ierusalimului care i-a fost prezentată, dar care a fost trucată.
În imagine, Cupola Stâncii şi Moscheea al-Aqsa, pe ultrasensibila Esplanadă a Moscheilor, au dispărut şi au fost înlocuite cu un templu evreu reconstruit.
În faţa acestei controverse, ambasada americană şi-a exprimat dezaprobarea şi a anunţat că faptele au avut loc fără ca diplomatul să ştie, informează News.ro.
Montajul vizează un subiect extrem de volatil. Esplanada este al treilea loc sfânt al islamului, dar ea este totodată venerată de evrei sub numele de Muntele Templului – ca locul pe care se ridica templul distrus de romani în anul 70.
Deşi Ambasada Statelor Unite este revoltată la incidentul despre care se spune că ambasadorul nu a aprobat şi nu a fost imediat conştient, totuşi este greu să nu vedeţi templul imens din piatră, vizibil în prim-planul imaginii.
“Vrem să le mulţumim ambasadorului David Friedman şi membrilor personalului pentru profesionalismul şi curtoazia lor … regret că întregul eveniment a fost afectat de un act politic ieftin, ne cerem scuze şi ne vom ocupa de chestiunea internă în cadrul organizaţiei “, au declarat cei de la organizaţia Achiya, conform surselor citate.

Citește și:  CAZ ŞOCANT. Un copil a fost eutanasiat în Belgia

Sursa: www.bursa.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Close