Informatii utile

Iisus Hristos bate la usa. Ce inseamna de fapt Noul Ierusalim?

Noi crestinii, credem ca destinul nostru final este cerul. Cei mai multi asta au inteles din promisiunea facuta in Ioan 14: 2-3: „Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.”

Totusi, in Apocalipsa 21: 2-3, Ioan declara ca: „(…) am vazut coborandu-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfanta, Noul Ierusalim, gatita ca o mireasa impodobita pentru barbatul ei”, iar in continuare ni se spune: „Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu Insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.”

Deci Insusi Iisus – Dumnezeul nostru – va cobori si va locui cu sfintii pe Noul Pamant recreat si lipsit de pacat.

Istoria biblica incepe in gradina plina de splendoare a Edenului, apoi, dupa caderea omului in pacat, se concentreaza asupra Dumnezeului nostru intrupat care a trait si a murit fizic; a inviat din moarte si este reamintit de toti crestinii in simbolurile materiale ale painii nedospite (azima) si vinului nefermentat (must).

Speranta noastra este la fel de fizica (materiala). Ne dorim, atunci cand vom invia, sa traim pe Noul Pamant in Noul Ierusalim ca fiinte integrale cu trup si suflet…

Aceasta dorinta a oamenilor poate fi surprinzatoare, dar reprezinta punctul culminant al dialogului dintre Dumnezeu si oameni de-a lungul timpului, consemnat in paginile Bibliei.

Orasul vechi

Dumnezeu a inceput planul Sau de salvare atunci cand i-a poruncit lui Avram: „Iesi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatalui tau si vino in tara pe care ti-o voi arata.” (Geneza 12: 1).

Avram a ascultat, iar din urmasii sai a inflorit natiunea lui Israel, prin care Dumnezeu a promis ca va restaura intreaga lume. (Geneza 12: 2-3). Cand imparatul David a capturat cetatea Ierusalim, considerata a fi impenetrabila in acele timpuri, a adus aici Chivotul lui Dumnezeu si a declarat cetatea ca fiind capitala regatului.

Desi stiau ca Dumnezeu a vrut sa binecuvanteze intreaga lume prin ei, poporul israelit a nesocotit privilegiul acordat si s-a inchinat dumnezeilor straini. Dumnezeu a pedepsit aceasta idolatrie si a permis distrugerea Ierusalimului si a Templului, lasand poporul Sau sa traiasca in captivitate in mijlocul unui popor strain. De-a lungul existentei sale, Ierusalimul a fost cucerit si distrus de babilonieni in anul 586 i.Hr., seleucizi in 167 i.Hr. si de romani in anul 70 d.Hr.

Citeste mai departe aici.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

Close