Stiri interne

„Îi mulțumim președintelui Trump pentru DECIZIA CURAJOASĂ ȘI CORECTĂ de a recunoaște capitala statului Israel la Ierusalim”.

Îi mulțumim Președintelui Donald Trump pentru decizia curajoasă și corectă de a recunoaște capitala Statului Israel la Ierusalim, spune ambasadoarea Israelului la București, Tamar Samash,titreaza evz.ro

Ierusalimul este de 3000 de ani capitala poporului evreu, iar la momentul înființării Statului Israel, în urmă cu 70 de ani, guvernul l-a ales drept capitală, se arată într-un comunicat al Ambasadei Israelului în România, remis presei în această seară.

 „De fapt, de la exilarea evreilor de pe pământul strămoșesc în urmă cu 2000 de ani, Ierusalimul nu a mai fost capitala niciunui alt popor.
Această declarație are o importanță istorică deosebită deoarece recunoaște faptul că Ierusalimul este inima tradiției, istoriei și religiei iudaice.
Este un pas esențial pe drumul spre pace deoarece nu poate exista pace care să nu implice Ierusalimul drept capitală a Israelului. Israelul cheamă toate țările care doresc pacea să se alăture Statelor Unite în a recunoaște capitala la Ierusalim și a muta ambasada acolo.

În ceea ce privește status quo-ul locurilor sfinte, Israelul rămâne angajat să garanteze libertatea de cult pentru evrei, creștini și musulmani deopotrivă, în speranța că vecinii noștri din lumea arabă vor vedea Ierusalimul ca pe un simbol al păcii”, precizează sursa citată.

Citește și:  ISRAEL: Benny Gantz le cere israelienilor SĂ ÎNCHIDĂ era Netanyahu
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 11

Close