Stiri externe

Ierusalim, capitala Israelului! O recunoaștere corectă a lui Donald Trump

În timpul campaniei electorale de anul trecut pentru președinția SUA, candidatul Donald Trump a susținut ferm că dacă ajunge președinte va recunoaște Ierusalimul ca și capitala Israelului.

Propunerea lui Donald Trump a întrunit opoziția agresivă a stângii europene, a globaliștilor, neo-marxiștilor, progresiștilor atei și a democraților americani, care au legături indirecte cu fundamentalismul islamic, încă din anii 70 când finanțau și sprijineau mișcarea palestiniană.

Candidatul republican în alegerile pentru Casa Albă, Donald Trump, i-a promis prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul unei întâlniri desfășurate la New York, că, dacă va deveni președinte, va recunoaște Ierusalimul drept capitală indivizibilă a statului Israel.

Încă din septembrie 2016 propunerea lui Donald Trump mi s-a părut firească, democratică și logică. Nu întâmplător, deja Donald Trump, spre disperarea stângii neo-marxiste și a liberalilor de factură comunistă din America, a început demersurile recunoașterii Ierusalimului ca și capitală a Israelului. Președintele american ales, Donald Trump, a anunțat numirea ca ambasador în Israel a lui David Friedman, un avocat care a afirmat că este nerăbdător să își îndeplinească misiunea “în capitala eternă a Israelului, Ierusalim”, atingând un punct foarte sensibil în regiune.

Primii care se opun ideii lui Trump sunt palestinienii. Președintele palestinian Mahmoud Abbas i-a scris președintelui american ales, Donald Trump, pentru a-l avertiza că transferarea ambasadei Statelor Unite în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar avea un efect “dezastruos” în regiune, a relatat luni agenția oficială palestiniană Wafa. Francezii care sunt infestați de virusul stângii și marxismului-cultural și care au interese economice în zonă se opun deciziei lui Trump.

Ministrul de externe al Franței, Jean-Marc Ayrault, a avertizat în legatură cu proiectul “cu grave consecințe” al președintelui ales al SUA, Donald Trump, de transferare a ambasadei americane de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite AFP. “Niciun președinte american nu s-a aventurat să ia aceasta decizie”, a declarat Ayrault, la televiziunea publică France 3. “Acest lucru ar avea consecințe extrem de grave. Când ești președinte al Statelor Unite, asupra acestei chestiuni nu poți avea o poziție atât de tranșantă, atât de unilaterala, trebuie încercată crearea condițiilor de pace”.

Israelul proclamă întreg Ierusalimul capitala sa indivizibilă, inclusiv Ierusalimul de Est, partea majoritar palestiniană a orașului, pe care Israelul a anexat-o în 1967. Demagogia stângii europene neo-marxiste nu are limite. Cultural-marxiștii nu au elementare cunoștințe de istorie și religie. În viața lor nu au citit probabil Biblia ca să descopere că Ierusalimul a fost întotdeauna capitala Israelului.

Ierusalimul a fost orașul sfânt al evreilor. Iar Iisus Hristos a mers la Templu în Ierusalim și și-a desăvârșit misiunea mântuitoare și răscumpărătoare în orașul sfânt. Pentru creștini și evrei Ierusalimul este de fapt capitala Israelului, nu Tel Aviv, cum cred europenii. Nu am citit în Biblie despre Tel Aviv ca și capitală a poporului evreu. Cruciații nu au eliberat Tel Aviv-ul de sub ocupația musulmană în evul mediu, ci orașul sfânt Ierusalim. Pentru adevărații creștini și pentru evrei Ierusalimul are conotația spirituală și morală de ”cetate” a lui Dumnezeu.

Posibil ca pentru buna înțelegere între SUA și Rusia, Putin să recunoască decizia lui Trump. De aceea, consider firească propunerea lui Donald Trump de recunoaștere a Ierusalimului ca și capitală a Israelului. E o decizie corectă și de bun simț a președintelui american ales, care respectă o tradiție istorică și religioasă milenară. Toți românii care merg în pelerinaj în orașul sfânt simt cu adevărat că Ierusalimul e capitala Israelului și centrul spiritual al creștinismului mondial.

Ionuț Țene

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 82

Close