Stiri externe

IDIOATELE utile ale JIHADULUI cultural care CUCEREȘTE Occidentul

Noua păpușă Barbie cu văl islamic (hijab) reprezintă o nouă dovadă de cedare și de supunere a Occidentului în fața Jihadului cultural.

Un editorial de Judith Bergman pentru Gatestone Institute.

 Un nou model de păpușă Barbie a fost lansat ca parte a liniei de „sheroine” de la Mattel. O păpușă îmbrăcată cu totul în hijab, care are drept model pe scrimera americană musulmană Ibtihaj Muhammad, prima femeie care a participat la Olimpiadă purtând vălul islamic, lucru ce se pare că a fost văzut de compania producătoare Mattel ca un factor de emulație pentru fetițe. Și, evident, perspectiva de a vinde milioane de exemplare în înfloritoarea lume musulmană.

Potrivit unei declarații făcute de Mattel:

„Barbie o celebrează pe Ibtihaj nu doar pentru performanțele sale olimpice, ci pentru că acceptă ceea ce o face deosebită”, afirmă Sejal Shah Miller, vicepreședinte al departamentului global de marketing al Barbie. „Ibtihaj reprezintă o inspirație pentru nenumărate fete care nu s-au simțit niciodată până acum reprezentate și prin omagierea poveștii sale sperăm că această păpușă să le aducă aminte că pot fi și pot face orice.”

Încercarea de a o descrie pe Hijab Barbie ca un simbol al puterii pentru fete este însă destul de tulburător. Fete care „pot fi și pot face orice” este ceva sensibil diferit de ceea ce această păpușă înfășurată în hijab reprezintă. Dimpotrivă, Hijab Barbie reprezintă oprimarea adesea violentă pe care fetele și femeile musulmane o trăiesc în lumea islamică. Ea reprezintă de asemenea și apartheidul sexual impus de Coran, care limitează la minimum libertatea fetelor și femeilor musulmane.

 Departe de a le evoca fetelor o lume a oportunităților, hijabul le amintește de toate lucrurile pe care nu le pot face în lumea musulmană. Incluzând aici deciziile legate de viețile și trupurile lor, cum ar fi să nu li se mutileze organele genitale, să nu fie măritate cu bărbați mai bătrâni la o vârstă fragedă, să poată părăsi locuința fără permisiunea bărbatului sau fără a fi însoțite, să poată purta hainele care le plac și în general să ducă viața liberă pe care femeile din Occident – inclusiv cele care lucrează la Mattel – o consideră probabil ceva garantat.
Citeste mai mult pe: evz.ro
Citește și:  Pastorul Saeed Abedini, amenințat de autoritățile iraniene
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 58

Close