Stiri externeVideo

Holocaustul CRESTINILOR din Orientul Mijlociu continua si azi

Persecutarea si uciderea crestinilor este o chestie inca valabila si in prezent si statisticile ne arata clar ca la fiecare 5 minute un #creştin e martirizat.

În Siria, aproximativ 12% din totalul populaţiei erau creștini. Dintre aceștia, creștinii ortodocşi reprezentau cel mai numeros grup și din punct de vedere instituţional sunt reprezentaţi de către cea mai veche patriarhie ortodoxă, Patriarhia Antiohiei și a Întregului Orient.

În zonele din #Siria ocupate de Califatul Islamic, mulți dintre creștini au fost forțați să-și abandoneze casele, dar nu toți au plecat. Conform ultimelor statistici, în nord-estul Siriei încă mai locuiesc aproximativ jumătate de milion de credincioși aparținând Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei şi a Întregului Orient, Bisericii Siriene Iacobite și celei Apostolice Armene.

Citeste si: Sângele creştinilor ucişi pentru credinţa lor in Siria este vândut cu 100.000 de dolari sticla în Arabia Saudită.

Peste zece mii de creștini și-au pierdut viața (printre ei fiind și clerici, uciși cu multă cruzime), alții au fost răpiți, între aceștia fiind copii si femei.

Conform unei mărturii a unei tinere salvate, situaţia din lagăre este cruntă pentru tinerii creştini:

„Eram trezite înainte de răsăritul soarelui în fiecare dimineață și forțate să recităm rugăciuni islamice. Ne hrăneau cu resturile de la masa soldaţilor, iar apa cu care ne spălam era contaminată. Băieţii erau obligaţi să care armament, iar noi eram pozate şi expuse ca să fim vândute pe internet. Dacă nu ne cumpăra nimeni, eram dăruite soldaţilor jihadişti. Lagărele de formare implică activităţi zi și noapte, iar când nu era de muncă eram forțați să memorăm versete din Coran. Probabil fetele au fost ucise pentru că au refuzat învăţătura islamică. Ei nu stau la discuţii, au putere de moarte şi de viaţă!”, a povestit o tânără creştină siriană salvată, pentru publicaţia Christian Post.

Vezi si: SIRIA: 250 de copii omorati într-un malaxor de aluat și șase brutari arsi în cuptor

Citește și:  Israelul consolidează securitatea în Ierusalim şi Cisiordania
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − 31 =

Close