Stiri externe

Guvernul Rusiei restrânge libertatea religioasă folosind pretexte antiteroriste

În urmă cu o săptămână, în 24 Iunie 2016, Duma de Stat a Rusiei a prezentat un pachet final de diferite legi antiteroriste, sugerate de deputata Irina Yarovaya și de senatorul Viktor Ozerov. Legile au fost aprobate aproape în unanimitate de către Duma de Stat, camera superioară a Parlamentului, și de către Consiliul Federației, camera inferioară. Acum îi corespunde președintelui Vladimir Putin să promulge sau nu aceste legi.

descărcare (1)

 

Limitările

Proiectul de lege modifică zeci de legi existente ce pot avea grave consecințe pentru persoanele ce locuiesc în Rusia. Se extind într-o formă amplă puterile statului, cu măsuri severe privind controlul cetățenilor și o limitare a drepturilor civile garantate de Constituția Rusiei.

Autoritățile Rusiei obțin astfel puterea de a accede la toate conversațiile telefonice și mesajele de e-mail ce traversează liniile de telecomunicații din această țară. Această lege a fost definită ca fiind „legislația cea mai dură și mai represivă din istoria post-sovietică ce a fost votată în Rusia”.

Restricții privitoare la munca misionarilor

Între alte restricții, „legea Yarovaya” impune restricții în aspecte religioase, redefinind într-o formă amplă „munca misionară”, în așa fel încât orice predicare sau act religios realizat în afara unui local de cult, va fi calificată ca și activitate misionară.

Orice credincios autohton sau misionar din afara țării, trebuie să obțină un permis guvernamental prin intermediul unei organizații religioase înregistrate, pentru a putea desfășura vreo activitate publică, și nu se va putea evangheliza în nici un loc ce nu este biserică sau alte locuri religioase.

Citește și:  Apocalipsa este aproape! Mancare din bebelusi avortati,delicatesa pentru bogatanii chinezi

Restricțiile se vor aplica inclusiv la activitățile în rezidențe private și în Internet. În acest mod, un pastor protestant sau un preot ortodox ce doar dorește să viziteze un bolnav la spital, sau să oficieze o înmormântare, va trebui să solicite în prealabil un permis de la autoritățile statale.

Legea stabilește amenzi de până la 780 de dolari pentru persoane individuale și de 15 500 de dolari pentru organizații. Străinii ce violează legea se expun pericolului de a fi expulzați din țară.

Citeste mai multe aici.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 35

Close