Stiri externe

Guvernul canadian vrea să legalizeze ”sodomia” în public pentru adolescenți peste 16 ani

Guvernul canadian a anunțat marți că intenționează să abroge o lege care interzice practicarea sodomiei înainte de vârsta de 18 ani, calificând-o „discriminatorie”. Articolul 159 din Codul Penal canadian prevede că „oricine are relații sexuale anale cu o altă persoană” este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de zece ani, cu excepția relațiilor consensuale între „soți” sau „două persoane cu vârste de minimum 18 ani”.

images-3

Vârsta minimă pentru relații sexuale consimțite este în Canada de 16 ani.

Ministrul Justiției, Jodi Wilson – Raybould, a declarat: „Articolul 159 penalizează în mod injust relațiile sexuale în anumite circumstanțe. Societatea noastră a evoluat în ultimele decenii și sistemul nostru penal trebuie să o facă de asemenea.”

În prezența unor reprezentanți satisfăcuți ai comunității homosexualilor, ministrul a proclamat: „A sosit vremea ca acest articol să fie abrogat!”

Organizația Egale a comunității homosexualilor arătase într-un raport recent că mai multe zeci de persoane, printre care și minori, au fost inculpate pe baza acestui articol din Codul Penal în ultimii ani.

Și adepții sexului colectiv au denunțat această lege, care interzicea și relațiile anale „într-un loc public” sau când „mai mult de două persoane participă sau asistă”.

Sursa: NapocaNews

Citește și:  SUA: Femeile afro-americane avortează de patru ori mai mult decât cele albe
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 31

Close