PersecutiiStiri externe

Grupările islamiste trimit mesaje în care ameninţă cu moartea slujitorii creştini din Bangladeş

„Voi, liderii creştini, va trebui curând să vă luaţi rămas bun de la această lume”, era scris într-o scrisoare adresată pastorului Barnabas Hemrom, care i-a fost trimisă pe data de 25 noiembrie şi care includea o listă cu numele altor nouă pastori. În ultimele două luni, peste 20 de lideri ai bisericii şi slujitori creştini au primit asemenea mesaje în care sunt ameninţaţi cu moartea, relatează Barnabas Fund.

bangladesh

„Noi vom nimici, unul câte unul, pe toţi aceea care răspândesc creştinismul în Bangladeş”, era scris în scrisoarea adresată pastorului Hemrom – unul din cei nouă pastori ale căror nume au fost incluse în scrisoare – se îngrijorează de viaţa lui. „Nu ies deloc în afara teritoriului bisericii. Am vorbit cu ceilalţi, care la fel ca şi mine sunt ţinta acelei scrisori. Ei toţi sunt îngroziţi”, a spus el. Poliţia a fost trimisă la biserică.

Pastorul Martin Adhikari, directorul Colegiului Teologic Creştin din Dhaka, a primit un mesaj pe data de 11 noiembrie, în care se spunea: „Mănâncă bucatele tale preferate acum. Ţi-au mai rămas încă cinci zile de trăit. Nu mai mult de cât atât”. Un alt mesaj i-a venit ziua următoare: „A trecut deja o zi. Anunţă-ne dacă de asemenea trebuie să ne îngrijim de înmormântarea ta. Sau… poate familia ta va purta de grijă de trupul tău?”

Citește și:  INDIA: FAMILII CREȘTINE DISCRIMINATE

Cei care trimit aceste mesaje afirmă că sunt parte a grupărilor islamiste Jama’atul Mujahideen Bangladeş (JMB) şi Statul Islamic (SI). Planul lor este evident: „Această ţară va fi condusă numai de legea (islamică) Şaria”, menţiona scrisoarea adresată pastorului Hemrom.

Deşi Bangladeş este o ţară laică şi sistemul judiciar al acesteia o face una dintre cele mai tolerante ţări majoritar musulmane din lume, totuşi, există grupări islamiste care pledează pentru islamizarea ţării. Situaţia devine din ce în ce mai nestatornică în ultimele luni şi creştinii din Bangladeş, care constituie doar 1% din populaţia ţării, adică 90% sunt musulmani, sunt prăzi vulnerabile.

Sâmbătă, 28 noiembrie, un slujitor creştin a reuşit să scape nevătămat după ce şase oameni mascaţi au năvălit într-o biserică din cartierul Manikganj. Zece zile mai devreme, un slujitor creştin de origine italiană a fost împuşcat în oraşul Dinajpur, din regiunea nordică a ţării.

La data de 5 octombrie, în partea de nord-vest a districtului Pabna, pastorul Luke Sarker a supravieţuit în urma unui atac cu cuţitul ce a avut loc în casa acestuia, când trei bărbaţi care pretindeau că doresc să afle mai mult despre creştinism au încercat să-i taie gâtul.

Traducere de Ana Fascian

Sursa articol:  www.stiricrestine.ro 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 78

Close