Stiri externe

Grecia dărâmă CRUCEA pentru a nu OFENSA imigranţii

Potrivit ziarului Lesvos News, plasarea crucii la pământ a provocat reacții negative din partea organizațiilor de ajutorare. O scrisoare a fost trimisă ministrului portului și primarului insulei, în care grupul de coexistență a afirmat că „crucea a fost plasată acolo pentru a împiedica imigranții să înoate„.

Cu câteva zile în urmă, au pus jos, la Apelli, Mytilene, o cruce mare, pentru a împiedica (chipurile) alți oameni (refugiați și migranți) să vină înotând spre insulă.

„Acest act este ilegal, neplăcut, dar mai ales ofensator față de simbolul creștinismului, un simbol al iubirii și al sacrificiului, nu al rasismului și al intoleranței „.

Ziarul local de pe insulă arată că grupul a primit, de asemenea, sprijin din partea unor organizații de ajutorare care au exprimat opinii negative similare cu privire la monumentul memorial.

Atacul grupului de coexistență asupra monumentului și demolarea lui a provocat reacții puternice în multe părți ale populației locale, care cred că fapta merge împotriva credințelor religioase creștine împărtășite de majoritatea locuitorilor insulei.

ortodoxinfo.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 3

Close