Stiri externe

Gigantul global al avortului Planned Parenthood refuză sistematic să recunoască umanitatea embrionilor aflaţi în trimestrul 2 şi 3 de sarcină, pe care îi avortează la clinicile sale din SUA

Tucker Carlson, gazda emisiunii „Tucker Carlson Tonight” al postului TV Fox News, în interviul  luat luni seara dnei. Dawn Laguens – vicepreşedinte executiv al Planned Parenthood, a pus de 7 ori această întrebare, la care nu a primit niciun răspuns.

Carlson căuta să obţină raspunsul la o întrebare foarte simpla –  o întrebare elementară, dar profundă, a întregii dezbateri pe tema avortului: Ce este aceasta ‚chestie’ micuţă cu o inimă care bate, dinăuntrul uterului unei mame, care este distrusă în timpul unui avort? Este o fiinţă umană, o adunătură de ţesuturi sau altceva?

Intr-o remarcabilă serie de replici, Carlson a intrebat-o pe Laguens aceeaşi întrebare de 7 ori la rând, de fiecare dată parand ideile-cheie ale acesteia despre „alegere”, „sănătatea femeii” şi „screening-ul de cancer”.

Intrebarea lui Carlson a constituit baza morală şi legală a oponenţilor avorturilor de zeci de ani încoace, şi, cum şi Laguens a demonstrat, răspunsul la această întrebare a fost aproape întotdeauna evitat de catre furnizorii şi susţinătorii avorturilor. Planned Parenthood este cel mai mare furnizor de servicii de avort şi a primit un timp îndelungat fonduri de aproximativ jumatate de miliard de dolari anual din bani publici, ceea ce preşedintele Trump a promis să oprească dupa înlocuirea sistemului „Obamacare”.

„ Ce anume ‚este avortat’? „ – a întrebat Carlson. „Daca îi poţi auzi inima bătând, ce este acea ‚chestie’?”

Citește și:  Grecia: 4.000 de migranţi împiedicati să intre ‘ilegal’ din Turcia

După răspunsul evaziv al lui Laguens, Carlson a intrebat din nou: „Dacă poţi auzi bătăile inimii acestui ‚lucru’, ale acestui fetus, ce este el? Este o bucată de ţesut, sau este o fiinţă umană de sine stătătoare?”

Dupa ce vicepreşedinta Planned Parenthood şi-a repetat discursul „pro-alegere”, Carlson a iîtrebat-o din nou: „Daca poti auzi bătaia inimii fetale, care apoi este distrusă, ce părere aveţi despre asta? Este ceva grav sau nu? Şi dacă nu, de ce nu?”

În cele din urmă, dupa mai multe încercari, Carlson a mărit miza: „V-am lasat să vă repetaţi punctele de vedere, pe care le-am auzit de mii de ori. Dar ş vrea sa mergem şi mai în profunzime, pentru că este important. Este ceva foarte important pentru o mulţime de oameni. Iar oamenii spun: Uite, asta înseamnă a omorî o viaţă”. Este o inimă care bate, o puteţi auzi de la 5 săptămani şi jumătate, iar majoritatea avorturilor din clinica dumneavoastră se întâmplă dupa aceste 5 săptămâni şi jumătate. Vreau să ştiu dacă acest lucru va deranjează câtuşi de puţin. Vă opriţi vreodată şi vă întrebaţi ‚Ce se intamplă aici, este omorâtă o viaţă?’ Oamenii spun că este omorâtă o viaţă. Dumneavoastră credeţi asta?”

In ultimele momente ale interviului, Carlson a insistat din nou : „De ce imi daţi raspunsuri robotice? Va pun o întrebare umană şi sper că veţi avea bunavoinţa să-mi daţi un răspuns uman. … Ii puteţi  auzi inima. Este o fiinţă umană sau nu? Este separată de mamă sau nu? Grupa de sange este diferită, sexul este diferit, ADN-ul este diferit. Nu pare sa fie o tumoare. …Ce înseamnă asta?”

Citește și:  Departamentul de Stat al SUA cere Turciei să păstreze semnificația istorică a bisericii Sf. Sofia

Ca de fiecare data, Laguens, mamă de tripleţi, a răspuns, vorbind din nou despre „dreptul la avort” şi evitând astfel răspunsul la întrebare.

Carlson i-a mai spus: „Cu tot respectul, ştiu ca sunteţi inteligentă, dar îmi daţi o serie de răspunsuri repetate şi foarte puerile şi asta mă dezamăgeşte.”

Intregul interviu poate fi citit şi urmarit video aici.

stiripentruviata.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 46

Close