Stiri externe

”Germanistan”! Discursul Angelei Merkel de Anul Nou, subtitrat în arabă să înțeleagă și refugiații musulmani

Germania a ajuns Germanistan! Mult mai multi oameni vor intelege anul acesta ce spune cancelarul german Angela Merkel, intrucat postul de televiziune care va difuza mesajul sau de Revelion a anuntat miercuri ca va oferi subtitrari in limbile engleza si araba.

Merkel_Burka1

Postul public ZDF va posta online discursul anual de Revelion al Angelei Merkel cu subtitrari in araba si engleza, imediat ce acesta va fi difuzat la televizor, joi, la ora locala 19:15, relateaza News Republic, care citeaza DPA.

Discursul liderului de la Berlin va fi tradus in araba, intrucat in Germania au ajuns anul acesta peste un milion de solicitanti de azil, multi dintre el fugind din calea razboaielor din Orientul Mijlociu.

Mai multe institutii de presa s-au adaptat acestei situatii si au difuzat programe si lansat publicatii in limba araba. In luna decembrie, Deutsche Welle a lansat un program in araba, iar tabloidul central Bild a inceput sa publice suplimente in aceeasi limba.

Si postul ZDF si-a extins serviciile online pentru refugiati, iar incepand din 4 ianuarie 2016 intentioneaza sa subtitreze stirile in araba si engleza. “Cu subtitrarile in araba si engleza, ZDF isi propune sa ajunga la cat de multi refugiati este posibil”, se arata intr-un comunicat al televiziunii.

NapocaNews

Citește și:  Viktor Orban, mesaj pentru Bruxelles. Europa aparține europenilor, imigrația trebuie oprită, nu organizată
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 60

Close