Stiri externe

Germania schimba placa: Imigrantii sa se adapteze la realitatea noastra, nu noi la ei!

Germania schimba placa: Imigrantii sa se adapteze la realitatea noastra, nu noi la ei!

Politica Germaniei referitoare la imigranti ar putea sa cunoasca o turnura rapida si neasteptata. Partenerii de coalitie guvernamentala ai Angelei Merkel au cerut modificarea legislatiei privind acordarea statutului de refugiat, astfel incat crestinii sa aiba intaietate in fata musulmanilor scrie ziarul business24.ro

Conservatorii nemti cer ca azilantii primiti in tara sa fie obligati sa invete limba germana, sa nu aiba dreptul de a detine o alta cetatenie, sa li se interzica dreptul de a-si acoperi capul cu burka, iar numarul total al beneficiarilor de azil sa nu depaseasca 200.000 pe an, anunta IB Times.

Germania trebuie sa ramana Germania. Nu suntem de acord ca aceasta tara primitoare sa fie schimbata prin valuri succesive de imigranti si refugiati. Nu noi trebuie sa ne adaptam la problemele imigrantilor, ci ei la realitatea germana”, arata un manifest publicat de Partidul Conservator.

Angela Merkel a infruntat tot mai des critici venite din partea aliatilor din arcul guvernamental si chiar din propriul partid, pe fondul nemultumirii iscate de politica portilor deschise promovata de cancelarul Germaniei.

Anul trecut, numarul refugiatilor care au primit drept de intrare in Germania a depasit un milion, iar anul acesta Berlinul si-a dat acceptul de a mai acorda azil pentru inca 300.000.

Acum, liderii conservatorilor sustin ca “un stat are dreptul de a alege azilantii pe care vrea sa ii primeasca si nu invers. Cei care doresc sa poarte burka sa isi caute alta tara”.

Citește și:  Viktor Orban, mesaj pentru Bruxelles. Europa aparține europenilor, imigrația trebuie oprită, nu organizată

Populatia a reactionat, de asemenea, la politica de primire a refugiatilor. Pe langa atacurile indreptate impotriva acestora, alegatorii au sanctionat Uniunea Crestin-Democrata, partidul Angelei Merkel, in cadrul alegerilor regionale organizate anul acesta.

In Statele Unite, o propunere similara celei facute de conservatorii germani a venit din partea liderilor Partidului Republican, acestia sustinand si ei prioritizarea cererilor de acordare a vizei in functie de religia aplicantilor.

Ideea a fost catalogata ca ne-americana de catre presedintele Barack Obama. “Nu exista teste religioase pentru compasiune”, a declarat acesta.

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 52

Close