Stiri externe

Germania deschide primele centre de primire a refugiților musulmani homosexuali

În Germania s-a deschis primul centru pentru refugiații musulmani cu orientare homosexuala, din cauza amenintarilor asupra acestor minoritati sexuale in lagarele comune.Locul se gaseste in Nurnberg, provincia Bavaria.

gay-590x393

În acest centru nu pot sa traiasca mai mult de 10 persoane, gay, lesbiene si transsexuali. Acestia vor fi gazduiti intr-o cladire goala cu doua etaje din centrul orasului Nurnberg, noteaza Deutsche Welle.

„Inca nu s-a instalat nimeni aici, dar in cateva zile vor veni primii oameni. Patru persoane din Iran, Irak, Siria si Etiopia au depus deja cereri de primire”, a spus presedintele asociatiei Fliederlich, ce care se ocupa de acest proiect, citat de AFP.

Autoritatile orasului bavarez vor acoperi costurile cu cazarea, iar primii refugiati sunt asteptati sa soseasca aici pentru ca locul e pregatit. Organizatia caritabila Fliederlich estimeaza ca, din 8.000 de refugiati care se gasesc in Nurnberg, aproximativ 600 sunt gay.

Planurile pentru deschiderea unui astfel de centru au venit in urma mai multor sesizari, in care sunt reclamate atacuri impotriva minoritatilor sexuale aflate in tabere pentru refugiati.

Un raport al Federatiei Lesbienelor si Homosexualilor din Germania arata ca, intre lunile august-septembrie 2015, s-au inregistrat 95 de cazuri de violenta impotriva persoanelor cu alte orientari sexuale decat cea hetero.

„Unii musulmanii nu tolereaza prezenta homosexualilor sau a transexualilor, vazand-o ca pe un afront adus lor”, a spus presedintele asociatiei Fliederlich.

O alta organizatie din Berlin pentru apararea drepturilor homosexualilor a anuntat ca va deschide un adapost care va gazdui in jur de 125 de persoane gay, bisexuale sau transexuale, solicitante de azil. In Berlin se estimeaza ca exista in jur de 3.500 de refugiati apartinand minoritatilor sexuale.

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 68

Close