PersecutiiStiri externe

GENOCIDUL Creștinilor în Nigeria. Comunitatea internațională ASISTĂ INDIFERENTĂ la MASACRE

Asociația Creștinilor a calificat drept un „pur genocid” uciderea a 238 de creștini de către musulmani în Nigeria săptămâna trecută.

De la începutul acestui an, au fost uciși peste 6000 de creștini în Nigeria.

„Nu există nici o îndoială că aceste atacuri urmăresc epurarea etnică, acapararea patrimoniului creștinilorși expulzarea cu forța a creștinilor departe de pământurile lor strămoșești”, se arată într-un comunicat al Asociației, citat de Gatestone Institute.

Declarația condamnă recentele atacuri „în care peste 200 de persoane au fost ucise cu brutalitate iar bisericile noastre distruse fără nici un fel de intervenție a serviciilor de securitate, în ciuda apelurilor de ajutor care le-au fost adresate”.

Potrivit aceluiași document, majoritatea celor 6000 de creștini uciși anul acesta au fost „copii, femei și persoane în vârstă… Ceea ce se pretrece în Nigeria este pur genocid și trebuie oprit imediat.”

Detaliile acestor masacre sunt sinistre: multe victime au fost bătute până la moarte sau decapitate cu maceta; altele au fost arse de vii (inclusiv în bisericile închise pe dinafară); iar femeile au fost în general agresate sexual sau violate înainte de a fi omorâte.

Atât guvernul nigerian cât și guvernul american au încercat să prezinte acest jihad prelungit ca pe o confruntare teritorială între bogați (întotdeauna creștini) și săraci (întotdeauna musulmani), scrie Gatestone Institute.

Astfel, în 2012, Bill Clinton declara că „inegalitatea” și „sărăcia” sunt la „originea” acestor „chestii” („chestiile” find termenul pentru a desemna masacrele musulmanilor asupra creștinilor din Nigeria).

Johnnie Carson, fost secretar de stat adjunct, responsabil cu problemele africane, declara cu ocazia Paștilor din 2012, după atentatul asupra unei biserici nigeriene, în care au murit 39 de creștini: „Cu această ocazie vreau să subliniez un lucru esențial: nu religia este cea care împinge la aceste extremisme.”

Administrația Obama a acceptat să verse 600 de milioane de dolari din bugetul USAID pentru a determina „veritabilele cauze” (obligatoriu socio-economice) ale violențelor din Nigeria.

Însă Asociația Creștinilor respinge aceste afirmații. După ce afirmă că asasinii de creștini sunt „eliberați fără a fi pedepsiți” de către guvernul nigerian – care descrie atacurile ca pe o „confruntare între agricultori și păstori”, Asociația întreabă:

„Cum poți să numești ‘confruntare’ când un grup (musulmanii) care atacă, ucide, mutilează și distruge, iar celălalt grup (creștinii) este constant ucis, estropiat și asistă la distrugerea lăcașurilor sale de cult?

Nu există confruntare când crescătorii de animale alungă agricultorii din propriile lor sate și comunități și agricultorii fug pentru a-și salva viețile.”

SURSA

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 60

Close