PersecutiiStiri externe

Genocidul creştinilor din Orient: Europa întredeschide uşor ochii…

Ţinte preferate ale Statului Islamic, după secole de persecuţii îndurate sub „protecţia“ Imperiul Otoman, creştinii din Orient îşi părăsesc pământurile unde li s-a născut credinţa, acum mai bine de 2.000 de ani. O dată cu exodul lor masiv se prăbuşeşte, însă, o punte de comunicare în complicata lume musulmană, cu riscul de a destabiliza iremediabil echilibrul atât de fragil al Orientului Mijlociu.

isis

Orientul Mijlociu nu se reduce doar la islam şi nici nu trebuie să devină ostaticul fanaticilor care îşi revendică apartenenţa la această religie. Încă de la începutul războiului din Siria, primele victime ale jihadiştilor au fost minorităţile religioase, cu precădere diversele comunităţi creştine care, spre deosebire de aceşti fanatici, sunt prezente în regiune de mai bine de 2000 de ani, având drepturi istorice pe aceste pământuri îmbibate de sângele atâtor mii de martiri, pe aceste pământuri unde au păşit toţi apostolii lui Hristos răspândind tainele Evangheliei iubirii universale. Şi, totuşi, în această parte a lumii de ani de zile nu se mai vorbeşte despre pace şi iubire, ci numai despre război şi ură. Iar în acest război, perdanţii sunt tocmai făcătorii de pace care timp de secole, sub binevoitoarea „protecţie“ musulmană, au reuşit să-şi păstreze vie credinţa, fiind conştienţi de faptul că în orice clipă puteau deveni martiri în numele lui Hristos.

Citește și:  Parlamentul European declara genocid atrocitatile savarsite de SIIL impotriva crestinilor

După atâtea secole de persecuţii, calvarul creştinilor din Orient continuă. Au devenit o povară chiar şi pentru Occidentul post-creştin care se confruntă, trebuie să recunoaştem, cu un islam care se radicalizează în mod accelerat pe propriul teritoriu. Alungaţi din casele şi vechile lor biserici, torturaţi, crucificaţi, decapitaţi cu mare fast, drama creştinilor arabi conduce sigur şi rapid spre eradicarea unei culturi şi a unor comunităţi milenare. Ipocrizia şi interesele economice ale clasei politice europene, specialistă de altfel în lecţii de morală, a lăsat, de exemplu, să prospere în propria ogradă nebunia salafistă şi un pic mai departe, chiar piaţa de sclave sexuale alese pe criterii religioase.

Citeste mai departe pe:adevarul.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

Close