Stiri externe

Franța, APĂRĂTOAREA JIHADIȘTILOR! Parisul AMENINȚĂ țările care ar dori să-i EXECUTE pe CRIMINALII ISLAMIȘTI

Franța transmite un avertisment clar și răspicat pentru țările din Orientul Mijlociu. În cazul în care jihadiștii de origine franceză aflați în detenție în acest moment în Irak sau în Siria vor fi condamnați la moarte, Parisul „va interveni”.

Ministrul francez al Justiției, Nicole Belloubet, a fost cel care a emis avertismentul în timpul unei emisiuni politice, potrivit AFP. Opinia publică din Franța pune presiune pe oficiali să adopte o poziție puternică împotriva condamnării la pedeapsa capitală a cetățenilor francezi.

“Bineînţeles că dacă se va pune problema unei pedepse cu moartea, statul francez va interveni”, a declarat Belloubet în emisiunea organizată de RTL, Le Figaro şi LCI.

Sub presiunea întrebărilor jurnaliștilor, ministrul a declarat doar că măsurile ipotetice pe care Franța le-ar putea lua se rezumă la „negocieri cu statul în chestiune”. „Încă o dată, va fi un tratament de la caz la caz”, a explicat ea.

După ce mai multe persoane de origine franceză au fost arestate în Irak și Siria sub suspiciuni de colaboarare cu așa-zisul Stat Islamic, o dezbatere tumultuoasă a izbucnit în Franța cu privire la soluțiile radicale care ar putea fi aplicate ca urmare a proceselor jihadiștilor.

Până în prezent, guvernul de la Paris s-a declarat în favoarea judecării acestor inculpați în cele două state vizate, cu condiția ca ele să beneficieze acolo de un proces echitabil.

“În calitate de ministru al justiţiei, sunt în mod evident extrem de ataşat unui proces echitabil”, a susținut demnitarul francez duminică.

Având în vedere că în Irak pedeapsa capitală este încă în vigoare, a apărut un val de îngrijorare cu privire la abordarea procesului echitabil care ar putea duce la pedeapsa capitală.

La 22 ianuarie, o femei cu cetățenie germană a fost în premieră condamnată la moarte în Irak pentru că s-a raliat grupării teroriste SI.

După acest eveniment, avocaţii a două jihadiste franceze aflate în detenţie în Irak i-au cerut preşedintelui Emmanuel Macron “o mobilizare fără cusur” în cazul în care acestea vor fi condamnate la moarte.

Câteva zeci de francezi se află în prezent în închisorile din Irak şi Siria.

Sursa: AGERPRES

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 61

Close