Stiri externe

Francezii explică de ce Turnul Eiffel NU va fi iluminat în culorile Pakistanului după atentat

 

Turnul Eiffel nu va fi iluminat în culorile Pakistanului, așa cum s-a întâmplat după atentatele de la Bruxelles, atunci când faimosul obiectiv turistic parizian a fost iluminat în culorile Belgiei, relatează publicația belgiană Le Soir.
turnul_eiffel_56045300

Anunțul survine în condițiile în care Pakistanul este în stare de șoc după atentatul sinucigaș de duminică, 27 martie, soldat cu moartea a cel puțin 75 de persoane, într-un parc municipal din Lahore.

Așa cum s-a întâmplat în cazul atentatelor de la Bruxelles, cu cinci zile mai devreme, acest atac revendicat de talibani a provocat emoții puternice la nivel mondial. În Franța, numeroși internauți au denunțat standardele duble în privința celor două atentate, în special în ceea ce privește iluminarea Turnului Eiffel.

Solicitată de postul de radio Europe 1, Primăria din Paris a răspuns nemulțumirilor internauților:

Există atacuri cu regularitate în lume și aducem un omagiu victimelor în diferite moduri”. Atacurile de la Bruxelles au o semnificație foarte specială pentru că avem o relație excepțională cu Bruxelles-ul“, a explicat primăria, insistând că “iluminarea Turnului Eiffel este un gest excepțional“.
Sursa: www.romaniatv.net

Citește și:  Senatul francez aprobă reconstrucţia Catedralei Notre-Dame
Tags
Loading...

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =

Close
<