Stiri externe

FOTO SOCANT. Adolescenţi musulmani se lovesc cu săbii în cap, până la sânge, pentru a comemora moartea nepotului lui Mohamed

În ziua sfântă de Ashura, tinerii musulmani au fost surprinşi în ipostaze şocante pe străzile din Baghdad, şi nu numai, plini de sânge, în timp ce îşi lovesc capetele cu lame ascuţite. În ziua de Ashura se comemorează moartea nepotului profetului Mohamed.

646x404

n fiecare an, musulmanii de pretutindeni iau parte în ceremonii de autoflagelare pentru a marca a zecea zi din prima lună a calendarului islamic, Muharram, şi pentru a jeli moartea nepotului profetului Mahomed, Imam Husayn, în bătălia de la Karbala.

Musulmanii sunniţi celebrează această zi, căreia i se mai spune Ziua Căinţei, ca fiind şi ziua în care israeliţii au fost eliberaţi de faraonul Egiptului, notează „Daily Mail“
Imaginile surprinse în Bagdad, Irak, arată adolescenţi care merg pe stradă cu sânge curgându-le din rănile de la cap, vizibil şi mai mult pe robele albe pe care le poartă. Ei sunt însoţiţi de mamele lor, îmbrăcate complet în negru.

Unii musulmani comemorează această zi realizând acte brutale de autoflagelare, alţii lovindu-se în piept şi slăvind profetul, iar alţii iau parte la piese de teatru stradal.

Mulţi oameni aleg să facă un pelerinaj la Mashhad al-Husyn în Irak, care se crede că este locul mormântului lui Imam Husayn.

Ziua Ashura a devenit o sărbătoare naţională în multe ţări predominante musulmane, inclusiv în Afganistan, Iran, Irak, Liban, Bahrain şi Pakistan.

Citește și:  Elveția interzice portul burqa: „Nu vrem să existe un islam radical în țara noastră”

Asemenea manifestări pasionate au avut loc şi în Marea Britanie, unde aproximativ 5% din populaţie este musulmană, continuă „Daily Mail“. Britanicii musulmani s-au lovit în piept până s-au înroşit, străbătând străzile din Manchester, care are o comunitate mare de musulmani şiiţi.

GALERIE FOTO:

adevarul.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =

Close