Stiri externe

Fotbal: Nu joc pentru numele de pe tricoul meu, ci pentru slava lui Dumnezeu!

“O mulțime de oameni pot vorbi despre credința lor. Dar este… ‘cool’, să vezi cum se trăiește ea în fiecare zi și cum se acționează după cuvântul lui Dumnezeu…”

Cu câteva luni în urmă, Case Keenum era doar un fundaș de rezervă, pentru fotbalul american. Acum el i-a condus pe Vikingii de la Minnesota spre victorie în NFL (Liga Națională de Fotbal – este cea mai importantă competiție a fotbalului american profesionist), după un joc incredibil care a fost numit unul dintre cele mai mari din toate timpurile, raportează CBN News via lonews.ro

Unii îl numesc, deja, chiar “Miracolul din Minneapolis”. Keenum a pasat mingea coechipierului său, Stefon Diggs, reușind un touchdown uimitor.

“Îi dăruiesc totul lui Dumnezeu”, declara Stefon Diggs, pentru Fox Sports, citat de CBN.

El le-a mulțumit antrenorilor și coechipierilor pentru ocazie, apoi a arătat spre Dumnezeu.

“Dumnezeu a făcut restul, m-a pus aici și nu pot decât să-I fiu recunoscător”.

Pe contul său twitter, Diggs scria, de asemenea: “Dați slavă lui Dumnezeu…”

 

Un alt jucător al Vikingilor, Adam Thielen, a descris lovitura finală:

“Acesta a fost Dumnezeu. Cel Care a jucat aici, a fost Dumnezeu!”

“Dumnezeu este atât de bun”, mărturisea și Keenum după meci. “Este, probabil, cel de-al treilea eveniment între cele mai bune ale vieții mele”, a continuat Keenum, precizând că primul este momentul în care s-a întors către Hristos, iar al doilea cel în care s-a căsătorit.
Cu câteva zile înainte de meci, coechipierul Thielen declarase, pentru BleacherReport, că acest Keenum este o adevărata problemă, când vine vorba despre credința sa creștină.

“O mulțime de oameni pot vorbi despre credința lor. Dar este ‘cool’ să vezi cum se trăiește ea în fiecare zi și cum se acționează după cuvântul lui Dumnezeu. El nu doar vorbește, acționează în consecință și conduce prin exemplul său. M-a ajutat să devin o persoană mai bună, credincioasă”, a spus el.

Keenum, pe Twitter, spune pur și simplu: “Isaia 40:31”.

Versetul indicat afirmă:

“Dar cei ce nădăjduiesc întru Domnul vor înnoi puterea lor, le vor creşte aripi ca ale vulturului; vor alerga şi nu-şi vor slei puterea, vor merge şi nu se vor obosi.”.

Pagina web a Vikingilor  mărturisește chiar amănunte precum cel conform căruia Keenum și soția sa, Kimberly, au ajuns să fie “împreună, prin credință”. Ei s-au întâlnit la un eveniment al Fellowship of Athletes Christian (FCA – Frăția Atleților Creștini) la nivel de liceu, iar familiile lor mergeau la o aceeași biserică.
Keenum declara, altadată, pentru Pioneer Press: “Vă dați seama că fotbalul este trecător, nu va fi veșnic. Doar urmez prioritățile și încerc să cunosc adevăratul motiv pentru care joc, iar acesta este acela de a da slava lui Dumnezeu. Mă mândresc cu asta. De aceea fac ceea ce fac”.

“De aceea am devenit creștin – să mă aflu în preajma sportivilor creștini, prin FCA”, a continuat el. “Nu joc pentru numele de pe partea din spate a tricoului meu, joc pentru a da slava lui Dumnezeu. Mi-a dat talent și încerc sa maximizez acest talent oricum pot”.

Credința lui Keenum este renumită, iar tatăl său, Steve, consideră că Dumnezeu l-a adus pe Case în acest punct al carierei sale în fotbal.

“Doar îi trebuia o șansă”, spune Steve Keenum. “Trebuia să aibă talentul. Este pur și simplu un dar înnăscut, de la Dumnezeu, pe care el l-a cultivat muncind din greu”.

Steve este în prezent director regional în Frăția Atleților Creștini, o organizație în care Case activează de mult timp.

“A ajuns să realizeze, ca mulți oameni în situații mari, că există lucruri care sunt într-adevăr prea mari pentru a le face de unul singur și, pentru a putea reuși, trebuie să găsești pe Cineva sau Ceva în care să te crezi cu tărie”, a spus Steve.

“Cred că credința lui asta a însemnat pentru el”.

Vikingilor și lui Keenum nu le mai trebuie, în prezent, decât o singură victorie, pentru a ajunge la Super Bowl…
Citește și:  Statuia unui zeu păgân a fost expusă la Roma

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 35 =

Close