Stiri externe

FOTBAL – Antrenorii de fotbal, speriati ca nu au voie sa se mai roage pe teren

O Curte de Apel a hotarat valabila, in urma cu doua zile, demiterea unui antrenor de fotbal american. Antrenorul Joe Kennedy a fost suspendat din Liceul Bremerton, aflat in Washington, SUA, care deserveste în jur de 5.000 de elevi de diferite religii, conform înregistrărilor instanței, conform Fox News [http://www.foxnews.com/opinion/2017/08/23/court-rules-high-school-football-coach-cannot-pray-on-field.html ].

La baza suspendarii sale, a stat faptul ca acesta a îngenuncheat și s-a rugat pe linia de 50 de yarzi (aproape 46 de metri), la inchierea meciurilor de fotbal ale școlii. Curtea de Apel a hotarat ca antrenorul nu avea voie sa se roage pe teren, mai informeaza surse precum Reuters: [ https://www.reuters.com/article/us-washington-coach-idUSKCN1B32B1 ].

Fostului antrenor Kennedy – deja cunoscut ca mare “rugator” atunci cand se incheiau meciurile scolii – conducerea unitatii de invatamant ii ordonase să se oprească inca din 2015 (vezi video, mai jos). Școala declara, la acea ora, ca antrenorul de fotbal încălca regula separarii Bisericii, de Stat, cerută de Constituția Statelor Unite ale Americii. Atunci, antrenorul de fotbal Kennedy a fost suspendat pentru prima oară, iar conducerea școlii a ales, mai târziu, să nu-i mai reînnoiască contractul, după ce acesta sfidase interdicția școlii.

Dupa cum aflam din publicatia Washington Examiner [ http://www.washingtonexaminer.com/appeals-court-rules-against-football-coach-suspended-for-kneeling-in-prayer-after-games/article/2632384 ], juriul a decis, astfel, acum, în favoarea liceului, declarând că acesta din urma are dreptul sa întreprinda orice acțiune pe care o consideră necesară, ca pedeapsă. Kennedy, care este antrenor la liceu inca din anul 2008, reclamase si el decizia școlii, care ii dicta antrenorului că trebuie să se abțină de la a face orice gest care sa poata fi perceput ca formă de închinare, pe proprietatea școlii publice.

Citește și:  Campanie publicitară ofensatoare adusă creştinismului

Citeste mai departe aici

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =

Close