Editoriale

Florin Ianovici: Întăriți prin har

2 Timotei 2:1 “Tu dar, copilul meu, întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus. ”

13227650_1095604793838914_8641280232723601894_o

Atunci când asculți de cineva e biruința lui, dar atunci când asculți de inima ta în care locuiește Dumnezeu, e biruința ta.

Prea mulți oameni caută alți oameni în ziua necazurilor, prea mulți oameni aleargă la sfaturile altor oameni și uită că ceea ce decidem personal ne dă puterea de a merge până la capăt.

E responsabilitatea noastră să avem grijă ca în candelă să avem untdelemn suficient ca să nu ni se stingă lumina. Nu la vecinul nostru trebuie să fie lumina noastră, ci în propria candelă.

Rugăciunea înțeleaptă este aceea de a deveni înțelepți pentru că în curând în jurul nostru va fi multă neînțelepciune. E timpul să strângem cuvintele lui Dumnezeu în inimă, e timpul să cugetăm zi și noapte la poruncile Lui, ca să nu ni se abată inima de la Dumnezeu.

Desigur că e important să ne amintim că mulțimea sfetnicilor aduce biruința. Totuși zilele pe care le trăim sunt zile în care trebuie să ne pregătim pentru o singurătate cum nu am mai întâlnit pentru că oamenii au sărăcit sufletește.

Să ne întărim în harul lui Dumnezeu și să luptăm pentru a birui, chiar dacă nimeni nu a mai rămas lângă noi. Uneori abia atunci îl vedem pe Domnul Isus cu claritate pentru că El nu părăsește, nu uită și nu întoarce spatele celui ce îl cheamă.

Chiar dacă am aproape 50 de ani, tăria mea este atunci când îmi amintesc cum mă strigă El: ,,copilul meu…’’

Chiar dacă multe se schimbă în jurul meu, harul va rămâne pentru totdeauna.

Mă rog pentru o inimă înțeleaptă și întărită prin har.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 56

Close