Editoriale

Florin Ianovici: De ce ni se frânge inima?

Psalmii 51:17 “Jertfele plăcute lui Dumnezeu sunt un duh zdrobit: Dumnezeule, Tu nu dispreţuieşti o inimă zdrobită şi mâhnită. ”

Pentru că tu nu ai carapace. Pentru că tu alegi să simți cu aproapele tău. Pentru că tu îți așezi inima pe tavă. Nu există sistem de protecție care să îți garanteze că nu vei fi zdrobit. Dar cel ce se ocrotește, protejează, baricadează, încuie cu lacăte sofisticate, acela nu va fi rănit.

Pentru că tu trăiești. Unii au murit chiar dacă strănută, mestecă, umblă. Ei nu trăiesc. Cel ce trăiește e viu și are viață în el. Și atunci sângerează. Unde plusează viața se va cuibări și durerea. Dar celui care îi curge apă prin vene, celui ce și-a făcut inima de piatră, cel care s-a uscat, acela nu va sângera. Nu are cum. El nu mai trăiește.

Pentru că te angajezi. Nu poți trăi fără angajamente, fără un legământ, fără dăruire și loialitate. În afara angajamentului viața este o orbecăială, o permanentă derută și dezorientare. Am un angajament. Am un legământ. Am făcut o promisiune. Și voi respecta acest legământ chiar dacă inima se va frânge. Vei vedea. Și El a fost frânt. Dar cel ce fuge, cel ce evită, cel care nu promite nimic nimănui, cel care nu vrea jugul, cel care nu vrea să urce pe niciun munte, nici pe Sinai nici în Sion, nici pe muntele Măslinului, acela nu va fi frânt niciodată. El nu pierde nimic pentru că nu s-a angajat cu nimic.

Citește și:  Florin Ianovici: Câte un adevăr pentru fiecare ureche

Pentru că tu cauți. Pentru că este o nemulțumire care te poartă înainte. Pentru că nu te poți liniști doar cu ceea ce ai făcut. E prea puțin. Vrei nu doar mai mult, ci vrei totul de la viața ta. Vrei sens și rod, vrei împlinire. Vrei să poți rosti în ultimile clipe de viață: Tată, în mâinile Tale îmi încredințez duhul’’. Dar cel care a renunțat, care nu mai caută, cel cu ochii închiși, acela nu va fi frânt niciodată.

Ca să înțelegi durerea aproapelui, ca să cunoști inima aproapelui trebuie mai întâi ca tu să ai inimă.

Fiți inimoși chiar dacă vă frângeți!

13645183_1126219784110748_9002993648129451051_n

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 53 =

Close