Editoriale

Florin Ianovici: Câte un adevăr pentru fiecare ureche

Iosua 14:7 “Eram în vârstă de patruzeci de ani când m-a trimis Moise, robul Domnului, din Cades-Barnea, ca să iscodesc ţara, şi i-am adus ştiri aşa cum îmi spunea inima mea curată. ”

Ne războim cu cei de altă religie și le reproșăm faptul că ei nu cunosc adevărul biblic și, de aceea, se rătăcesc.

Nu ne războim însă cu noi înșine atunci când purtăm discuții unii cu alții și, din nefericire, avem câte un adevăr pentru fiecare ureche.

Pe pastor îl măgulim în față și îl bărfim în spate. Ne obosesc deseori cuvintele anoste și neinspirate care, pe nedrept, sunt numite predică, dar avem un adevăr pentru urechea lui și alt adevăr pentru urechea altora.

Pe prieteni îi felicităm pe facebook și îi vorbim de rău prin alte părți. Îi judecăm, îi criticăm și le repoșăm față de alți o mulțime de lucruri, dar când îi întălnim, le străngem mâna și le spunem ce dor ne-a fost de ei.

Pe politicieni, pe guvernanți îi punem la zid și îi considerăm vinovați de răul țării, dar când îi întâlnim facem un selfi sau îi aducem la amvonul bisericii.

Vorbim de bine biserica noastră, o considerăm cea mai bună, ne lăudăm cu ea în fața altora, dar niciodată nu avem un cuvânt de bine față de vreun frate sau soră din biserică.

Citește și:  Nu aşteptaţi fericirea

Câte un adevăr pentru fiecare ureche înseamnă lașitate, oportunism și ipocrizie.

Dă-ne Doamne o inimă curată și frică de Tine!

Spuneți apropelui adevărul din inimă, iar adevărul să aibă temelia în dragoste.

Cineva spunea plin de mândrie: ,,anul acesta am trecut prin toată Biblia”. Dar Biblia a trecut prin tine?

Florin Ianovici

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 18

Close