Stiri externe

Florida: Un neo-nazist american s-a convertit la islam și și-a ucis doi prieteni neo-naziști pentru că aceștia ”nu respectă islamul”

Un fost adept al mișcării pentru supremaţiei albilor este acuzat că şi-a împuşcat fatal colegii de apartament, doi neo-nazişti, după ce au avut un conflict legat de decizia sa de a se converti la Islam. Tampa Bay Times relatează că Devon Arthurs în vârstă de 18 de ani, este acuzat de poliţie că şi-a împuşcat doi dintre colegii săi de apartament – Jeremy Himmelman în vârstă de 22 de ani, şi Andrew Oneschuk în vârstă de 18 de ani, după ce a a vut un conflict cu acestia legat de decizia lui de a se converti la Islam.

Potrivit poliţiei, Arthurs s-a enervat pe colegii săi islamofobi pe care a decis să-i ucidă pe „pentru a atrage atenţia asupra cauzei sale.“ Înainte de convertirea la Islam, Arthurs a fost un adept al mișcării supremaţiei albilor, aşa cum erau şi cei doi colegi de apartament ucişi de el.

Purtătorul de cuvânt al poliție a declarat că, după ce i-a ucis pe cei doi colegi de apartament, Arthurs a mers la un  magazin de ţigări din Tampa Palms-Florida, unde a luat trei ostatici pe care i-a ameninţat că-i omoară. După ce poliţiştii au ajuns la faţa locului, l-au convins să elibereze ostaticii şi să se predea.

„A trebuit să o fac“, a spus el, potrivit poliţiei. „Acest lucru nu s-ar fi întâmplat în cazul în care ţara voastră nu bombarda ţara mea.“

Poliţia declară că Arthurs, le-a spus că scopul lui a fost nu numai să atragă atenţia asupra politicii externe ale Statelor Unite ale Americii în lumea Musulmană, dar, de asemenea, să „ia cu el (pe lumea cealaltă) câţiva neo-nazişti“.

Tampa Bay Times scrie că Arthurs este acuzat în legătură cu „două capete de acuzare de crimă de gradul întâi, două capete de acuzare de agresiune şi trei capete de acuzare de răpire armată.“

Sursa:evz.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =

Close