Social

Final fericit, cei cinci copii se întorc la familie. Bodnariu: Statul norvegian s-a temut de un precedent

Sagaua familiei Bodnariu căreia statul novegian i-a luat cei cinci copii are un final fericit. Printr-o înțelegere cu municipalitatea din localitatea Naustdal, soții Bodnariu primește înapoi toţi copiii acasă. Familia a făcut apel la respectarea nevoii de „linişte şi intimitate netulburată” în zilele următoare.

marius-si-ruth-bodnariu

Unchiul copiilor, Daniel Bodnariu, a declarat pentru Mediafax că s-a făcut dreptate, iar fratele său şi soţia acestuia vor fi reuniţi cu copiii. El a susţinut că decizia de reunire a celor mici cu părinţii a venit ca o mare bucurie şi că este o veste aşteptată de mult timp.

„Este o mare bucurie, este o veste pe care am aştepta-o de mult, ne bucurăm că odată cu această veste se încheie coşmarul care a început anul trecut pe 16 mai”, a declarat Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, tatăl copiilor luaţi de statul norvegian. Totodată acesta spune că acum s-a făcut dreptate şi că în curând familia va fi împreună.

„Nu ştim amânunte, se va face gradat reunirea, bebeluşul este acasă în urma procesului din 14 martie, ceilalţi copii, fetele sunt acasă acum, dar vor trebui să meargă la şcoală acolo unde au fost mutate, iar băieţii vor ajunge şi ei”, a mai declarat acesta pentru MEDIAFAX.

Daniel Bodnariu a mărturisit că părinţii copiilor au plâns de bucurie: „Am vobit cu Marius şi Ruth se bucurau, ne-am bucurat împreună şi am plâns. Avem planuri să ne vedem cu toţii, toată familia, noi suntem şase fraţi care trăim pe continente diferite, dar ne vom strânge toţi undeva să fim împreună”, a mai povestit Daniel Bodnariu.

Citește și:  COMUNICAT OFICIAL: FAMILIA BODNARIU VA FI REÎNTREGITĂ!

Reintegrarea și reacomodarea copiilor

El a mai povestit că era sigur că fratele lui nu a greşit şi avea convingerea că era o “cauză dreaptă” susţinând în acelaşi timp că i-a fost teamă de o decizie nefavorabilă din partea autortăţilor norvegiene.

Unchiul copiilor este convins că „statul norvegian a luptat atât de mult de teamă să nu creeze un precedent, de aceea s-au luptat cu atâta înverşunare”.

„Municipalitatea Naustdal s-a înţeles cu părinţii să aducă toţi cei cinci copii acasă! Vă mulţumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile şi implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze şi să vă răsplătească!”, se spune într-un comunicat de presă publicat de familia Bodnariu şi semnat de pastorul Cristian Ionescu.

De asemenea, familia a făcut apel la respectarea nevoii de „linişte şi intimitate netulburată” în zilele următoare deoarece “urmează o perioadă de reintegrare şi reacomodare a copiilor în casa părintească”.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Citește și:  De ce tace Ministerul Justitiei din Romania in drama familiei Bodnariu?

Sursa: www.puterea.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Close