Stiri externe

Filipine – Copiii musulmani îi privesc pe jihadiști drept eroi

Autoritățile din Filipine și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că copiii musulmani îi apreciază pe luptătorii islamiști.

Liderul unui program sportiv susținut de guvern pentru copiii strămutați din pricina violențelor din Marawi a spus: „Când am făcut jocurile, unii, dacă nu mulți dintre acești copii Marawi… îi considerau pe luptătorii ISIS drept eroi”.

El a adăugat, de asemenea, că copiii musulmani au crezut că „nu pot avea încredere în creștini”, iar unii au spus că, atunci când vor fi mari, vor să devină luptători ai Statului Islamic.
La momentul redactării, forțele guvernamentale se apropie de ultimele zone controlate de islamiști în Marawi, pe insula Mindanao, care a fost ocupată în mai. Trupele au fost nevoite curețe explozibilul dintr-o catedrală din oraș când aceasta a fost cucerită de soldați, pe 25 august.

Când orașul a fost sub ocupație, militanții au profanat bisericile, creștinii au fost luați ostatici și au existat rapoarte că cel puțin opt credincioși au fost împușcați pentru refuzul de a se converti la islam.

Fondul Barnabas

Citește și:  Audierile în cadrul procesului pentru corupţie al premierului Netanyahu, reluate după o pauză de două luni

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 30 =

Close