Stiri externeVideo

FIFA a CENZURAT numele lui Iisus de pe o bandană purtată de brazilianul Neymar

FIFA, organismul suprem al fotbalului mondial,  a cenzurat un mesaj creștin al brazilianului Neymar, cu ocazia decernării premiului “Balonul de Aur”, informează Corriere dello Sport.
ob_e7db3c_censuran-cinta-neymar
Brazilianul Neymar, jucător la FC Barcelona, a fost beneficiat de un film de prezentare realizat de forul mondial, exact ca și ceilalți candidați la câștigarea Balonului de Aur. În timpul filmulețului, au fost prezentate imagini de la finalul partidei Barcelona – Juventus, din finala Ligii Campionilor, în care brazilianul purta pe cap o bandană pe care avea înscripționate cuvintele: 100% Iisus citat de www.activenews.ro
Internauții au observat însă, imediat, că pe FIFA a acoperit textul de pe bandana brazilianului, stârnind furia fanilor din întreaga lume. Forul mondial, zguduit de un scandal monstru de corupție în ultimele luni, s-a justificat afirmând că nu a dorit să lezeze sensibilitățile jucătorilor de altă religie.
Aceasta nu este prima ocazie în care FIFA cenzurează exprimarea religioasă a fotbaliștilor. În 2002, organismul de la Zurich a decis să interzică echipelor să se roage pe teren, după ce naționala Braziliei s-a rugat după finala Cupei Mondiale câștigate în fața Germaniei.
În filmulețul de prezentare, imaginile incriminate se observă la minutul 0:37.

Citește și:  Marea Britanie: Cursuri obligatorii de educaţie sexuală în şcolile
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 42

Close