Stiri externe

Festivalul anual și piața de Crăciun au fost interzise de primarul musulman la Nazareth

Nu numai la Bruxelles Crăciunul nu se mai sărbătorește tradiționale, dar și la Nazareth. Festivalul anual și piața de Crăciun au fost interzise de primarul musulman, Ali Salam, care spune că recunoașterea orașului Ierusalim drept capitală a statului Israel de către Donald Trump, a „îndepărtat bucuria de vacanță”.

Consiliul municipal a anunțat că primarul Ali Salam a ordonat anularea tuturor evenimentelor artistice planificate, inclusiv un festival și o mare piață de Crăciun, conform timesofisrael.com.

„Identitatea și credința noastră nu sunt dezbătute”, a spus Salam. „Decizia [lui Donald Trump despre Ierusalim] a luat bucuria de sărbătoare și astfel vom anula festivitățile în acest an”.

Nazareth este unul dintre cele mai sfinte orașe ale creștinătății, deoarece acolo s-a arătat îngerul Gabriel, care i-a spus Fecioarei Maria că îl va purta în pântece pe Iisus.

Conform Noului Testament, Iisus a crescut în acest oraș. Festivitățile anuale reprezintă o atracție turistică majoră și o sursă de venit pentru orașul în care locuiesc în primul rând cetățenii arabi din Israel, dintre care două treimi sunt musulmani, iar ceilalți sunt creștini.

U.E. a devenit un exemplu de secularizare care inspiră pe musulmani?

NapocaNews

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 18

Close