PersecutiiStiri externe

Femeie siriană crestina. “Cine nu o va scuipa, nu are onoare”

Războiul din Siria dă ocazia lumii întregi să mediteze la ceea ce înseamnă cu-adevărat libertatea de gândire și de exprimare.

femeie_legata_de_stalp-siria-1-520x245

O fotografie publicată de agențiile internaționale înfățișează o femeie siriană, ortodoxă, ce a fost răpită și torturată săptămâni în șir, doar pentru credința ei religioasă. “Luptătorii” nu s-au mulțumit doar cu atât. Aceștia au legat-o pe femeie de un stâlp și la picioarele ei au scris: “ „Cine nu o va scuipa, nu are onoare”.

Cu toate acestea, femeia a reușit să scape și a declarat că nu a renunțat la credința ei. Până acum, se pare că peste 60 de biserici creștine au fost distruse, iar mii de civili au fost nevoiți să-și părăsească orașele de teama atacurilor luptătorilor Al-Qaeda ce acționează în Siria.

Cel puțin 10 creștini au fost uciși în atacul asupra orașului Maaloula, martorii oculari susținând că au fost executați pentru refuzul de a se converti la Islam.

Ieri, Parlamentul European a emis o rezoluție prin care condamnă atacurile împotriva creștinilor din Siria, Iran și Pakistan.

Sursa: activenews.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 75

Close