Stiri externe

Femeia care a decapitat un copil la Moscova: “Allah mi-a ordonat”

Bona arestată la Moscova după ce s-a afișat pe stradă cu capul unei fetițe de patru ani a declarat că a decapitat copilul pe care îl avea în grijă “la ordinul lui Allah”, conform AFP.

descărcare-9

Gulcehra Bobokulova, rezidentă uzbekă de 38 de ani venită să muncească la Moscova, a fost arestată luni în apropiere de o stație de metrou din capitala Rusiei în timp ce mergea cu capul tăiat al unei fetițe și se proclama drept “teroristă”.

“Allah mi-a ordonat să fac asta”, le-a declarat bona jurnaliștilor la sosirea la audiere.Judecătorul a dispus plasarea sa în arest preventiv până la 29 aprilie.

Închisă într-o cușcă, conform practicilor din Rusia, Gulcehra Bobokulova vorbea incoerent, combinând doleanțele și discursul profetic, cu puțin timp înainte de începerea ședinței.

“Allah l-a trimis pe al doilea profet pentru a aduce vești de pace, vești bune tuturor. Mi-e foame, voi muri într-o săptămână, este sfârșitul lumii, mi-a fost interzis să mănânc. Bună ziua tuturor” a spus ea.

Bona fetiței născută în 2011 a așteptat ca părinții acesteia să părăsească apartamentul, apoi, dintr-un “motiv necunoscut”, a ucis copilul tăindu-i capul, după care s-a deplasat la metrou, potrivit anchetatorilor. Înainte de plecare, ea a incendiat apartamentul.

Până în prezent, nu a fost stabilită existența unor presupuși complici sau persoane care ar fi împins-o să comită această crimă.

Citește și:  KENYA – JIHADIȘTI AL SHABAAB OPRESC UN AUTOBUZ KENYAN ȘI UCID CREȘTINI STRĂINI

Bona a fost supusă unui examen psihiatric. Nu este exclus ca ea să fi acționat “sub influența unor substanțe psihotrope sau droguri”, au mai spus aceștia, fără alte precizări.

Potrivit cotidianului Moskovski Komsomoleț, Bobokulova suferea de schizofrenie și nu reușea să-și găsească de lucru la ea în țară. “Gulcehra este cunoscută la noi. O femeie stranie, să spunem așa. Există și o explicație: avea diagnosticul ‘schizofrenie’ și se afla de o lungă perioadă de timp în evidență la psihiatrie. Avea și o adeverință în acest sens”, a declarat un localnic din satul unde trăiește familia femeii în Uzbeskistan.

NapocaNews

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 26

Close