Stiri externe

Femei din România și Slovacia forțate să se căsătorească cu pakistanezi din Scoția

Jurnalistii BBC au dezvaluit ca grupari de crima organizata din tarile est-europene forteaza in mod repetat femei in exploatare sexuala si chiar casatorii de forma, in special cu cetateni pakistanezi care vor sa obtina drept de rezidenta in Marea Britanie.

Potrivit Europol, printre victime se numara in special femei traficate din Romania si Slovacia, carora li se promit locuri de munca bine platite in Scotia, dar sunt in schimb obligate sa se casatoreasca cu barbati din Pakistan.
Jurnalistii au descoperit o singura femeie din Slovacia care a fost traficata de trei ori in Glasgow.

„Abia atunci cand ajung li se spune ca nu au niciun loc de munca si trebuie sa se logodeasca in schimb cu pakistanezi”, a declarat sefa diviziei pentru trafic de carne vie din Europol, Angelika Molnar.

Aceasta sustine ca potentialii miri pakistanezi vor sa ramana in Scotia, dar pentru a cere rezidenta trebuie sa se casatoreasca cu o femeie din Uniunea Europeana.

„Dupa casatorie, aceste femei raman sub controlul traficantilor si sunt exploatate ca menajere de catre soti sau violate si exploatate sexual de catre concetateni”, a precizat Molnar.

Traficul de carne vie este extrem de lucrativ pentru grupurile de crima organizata din Scotia. Un alt oficial sustine ca exista o legatura clara intre gruparile de crima organizata est-europene si cele asiatice din Glasgow.

Jurnalista Sam Poling a incercat sa dea de urma unor femei slovace traficate in Scotia, dar a descoperit ca femeile ajugeau inapoi in mana traficantilor dupa ce erau salvate din Glasgow si aduse in Slovacia.

Echipa BBC a filmat inclusiv o locuinta „de tranzit” folosita de un barbat care cumpara fete si le tinea pentru cateva zile inainte de a le duce la Glasgow. „Unele fete nu au nicio carte de identitate, nu au niciun pasaport. Aici, noi putem in 24 de ore sa realizam pasapoarte si carti de identitate. Platesti pentru asta si iti primesti pasaportul. In doua zile, traficantii le aranjeaza pe fete pentru a parea foarte frumoase, pentru ca cele mai multe provin din comunitati rome. Nu exista apa, e un loc extrem de dificil in care sa traiesti”, a explicat Yves Ogu, care colaboreaza cu autoritatile pentru a salva victimele din Scotia.

Glasgow este o tinta pentru traficantii slovaci, pentru ca aici s-au stabilit multe comunitati rome care au plecat in Marea Britanie.

Aceste casatorii de forma pot fi identificate cu usurinta, pentru ca implica de obicei tinere est-europene, care se marita cu barbati de origine asiatica. De asemenea, aceeasi adresa este folosita pentru multiple casatorii, dar nu exista semne ca cineva locuieste la adresa din acte.

Ulterior, cuplurile divorteaza dupa cinci ani, atunci cand barbatul obtine drept de rezidenta in Marea Britanie, titrează News.ro.

Peste 70 de casatorii de forma au fost inregistrate doar in Glasgow, iar o treime din aceastea sunt in cartierul Govanhill.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 10

Close