Persecutii

Familie de crestini terorizata in Marea Britanie. GALERIE FOTO

Un bărbat şi familia acestuia din Bradford, Anglia, au fost forțați, pentru a doua oară în ultima perioadă, să-şi schimbe domiciliul. Nu s-au mutat de plăcere sau de bunăvoie, au fost pur și simplu forțati de poliție să-și părăsească domiciliul, pentru a rămâne în viață, după ce comunitatea musulmană în sânul căreia trăiau planifica să le sancționeze serios convertirea la creștinism relateaza ziarul,www.evz.ro

Nissar Hussain, tatăl a șase copii,  a fost victima unui violent atac, în urma căruia s-a ales cu un genunchi zdrobit și cu o mână fracturată. Atacatorii, doi bărbați mascați, înarmați cu ciomege, i-au dat de înțeles că gestul lor este determinat de religia la care se convertise.

El povestise anterior, într-un documentar realizat de Channel 4, care sunt problemele grave cu care se confruntă, în sânul comunității, odată cu convertirea la creștinism.

Familia creștină plănuia deja să se mute din orașul în care trăise șapte ani de coșmar, dar nu a mai apucat s-o facă pentru că poliția a intervenit, pe neașteptate, și i-a dus forțat la loc sigur.

Nissar Hussain a declarat presei din Marea Britanie că persecuțiile brutale la care au fost supuși au fost, realmente, o dramă pentru familia sa iar sosirea inopinată a poliției nu a făcut decât să le sporească sentimentul de nesiguranță.

Citește și:  Creștinii din Doneţk şi Lugansk, Ucraina, sunt persecutați

”Familia mea era și așa profund afectată și extrem de traumatizată. Dar se pare că nu am avut de ales pentru a rămâne în viață”, a precizat Nissar Hussain citat de Daily Mail.

Hussain a trecut la creștinism în urmă cu 20 de ani, dar abia în ultimii ani hărțuirile și violențele s-au înmulțit dramatic în sânul comunității islamice în care a trăit de când s-a născut. Numai mașina familiei a fost vandalizată, în decursul anilor, de șase ori iar cei mai mici dintre copiii lui Hussain, care mergeau la cursurile școlii primare Church of England, au fost, în mod repetat, hărțuiți și șicanați în drum spre casă.

”Persecuțiile la care am fost supuși din partea unora dintre membrii comunității musulmane ne-au făcut praf, ne-au distrus sufletește. Nu cred că viața noastră poate să mai decurgă normal mulți ani de acum înainte”, mai spune Hussain.

Galerie foto:

 

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 9

Close