Video

Familia Bodnariu acuza statul norvegian ca vrea sa transforme “o decizie temporara in una permanenta” in cazul celor 5 copii

Familia Bodnariu lupta mai departe pentru a-i recupera pe cei 5 copii ce au fost luati in custodie de statul norvegian. Primul pas va fi recursul ce se va judeca in urmatoarele zile.

61762379

Copiii au dubla cetatenie romana si norgeviana, insa cea dintai a fost obtinuta abia anul trecut in decembrie, dupa ce autoritatile la Barnevernet preluasera deja copiii in custodie.

“La MAE, ambasadorul a subliniat ca este vorba de un caz social cu impact emotional foarte mare, a propus o cooperare politica pentru gestionarea acestui caz, a reamintit propunerea privind integrarea copiilor in familia extinsa a tatalui, din Romania. Acest lucru este in interesul copiilor. Ambasadorul a cerut permisiunea pentru ca consului sa ii poate vizita pe copii in aceste situatii”, a transmis purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe.

“A fost o intalnire buna, s-a discutat foarte mult, despre legea copilului de aici si in special pe drepturile omului. Demersuri care nu stim ca afecteaza situatia noastra, dar consideram ca sunt foarte bine venite. Sunt mai multe aspecte cum protectia copilului judeca un caz sau modul lor de a gandi pe ce se pune accentul”, spune Marius Bodnariu, tatal copiilor.

Marius Bodnariu, tatal celor 5 copii luati de statul norvegian, s-a intalnit ieri la Oslo cu ambasadorul nostru. Statul roman i-a promis ajutorul si le-a cerut autoritatilor norvegiene sa comunice stadiul anchetei in acest caz.

Citește și:  MARIUS ȘI RUTH Bodnariu S-AU ÎNTÂLNIT CU FETELE

In acest timp, tatal minorilor asteapta judecarea recursului prin care spera sa isi primeasca cei 5 copii inapoi. Indiferent de rezultat, el va trebui sa lupte din martie cu autoritatea tutelara norvegiana in instanta ca sa nu piarda dreptul de ingrijire a minorilor pana la varsta de 18 ani.

“Ce pana acum a fost o decizie temporara prin procesul care s-a initiat in martie vor sa trasforme decizia temporara intr o decizie permanenta, adica are grija protectia copiilor de ei prin plasament sau altceva”, mai spune Marius Bodnariu, tatal copiilor.

Ambasada Norvegiei ne-a prezicat intr-un comunicat ca: “Parintii au dreptul la un proces echitabil, inclusiv un avocat platit de guvern, dreptul de a fi audiati si de a contesta decizia Consiliului la Tribunalul Districtual. O data pe an parintii au dreptul sa depuna cerere pentru revocarea ordinului de plasament.”

Marisul Bodnariu sustine ca protectia copilului din Norvegia i-a luat copii pe 16 noimbrie, fara nici o explicatie. El crede ca problema pleaca de la credinta lor, la care s-au adaugat acuzatiile de violenta in familie pentru ca a aplicat corectii fizice acasa. De cand au fost luati, copiii nu si-au mai vazut parintii.

Alaturi de familia Bodnariu sunt si elevii liceului de Arta Marin Sorescu din Craiova, care au incercat sa sensibilizeze autoritatile din Norvegia. Au urcat pe scena si au interpretat un dans norvegian.

Citește și:  El este primul roman cu RIFD CHIP implantat in mana.

Elevii au realizat si un filmulet prin care isi exprima nemultumirea fata de decizia autoritatilor norvegiene.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 96

Close