Social

Familia Bodnariu a învins Barnevernet. Copiii se întorc acasă

Decizia este definitivă, astfel soţii Bodnariu au reuşit să învingă Barnevernet, într-o luptă despre care unchiul celor mici spune că este fără precedent, pentru că norvegienii nu sunt obişnuiţi să se dea înapoi de la nimic în astfel de cazuri.

marius-si-ruth-bodnariu

„A fost o luptă aprigă, n-au vrut să dea niciun pas înapoi. Dar cred că Dumnezeu le-a dat câştig de cauză. Cred că e fără precedent şi pentru Norvegia, ei nu au obiceiul ăsta să dea nimic din ce iau”, a adăugat Daniel Bodnariu.

Cei de la Barnevernet au rămas, însă, la fel de ostili până la final, a explicat fratele lui Marius Bodnariu, arătând că în toată perioada părinţii au fost evaluaţi de psihologi independenţi, plătiţi de statul norvegian. „Raportul lor a fost unul pozitiv încă de acum două săptămâni şi au spus că trebuie ca cei mici să se întoarcă acasă. Dar Barnevernet a atacat şi raportul făcut de psihologi şi au spus că nu sunt buni psihologii, că nu sunt obiectivi, deci în opinia lor numai ei deţineau adevărul absolut”, a mai spus unchiul copiilor.

Pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al cazului, a postat anunţul pe site-ul „familiei extinse Bodnariu” şi a mulţumit tuturor celor care au susţinut această cauză. „Deoarece urmează o perioadă de reintegrare şi reacomodare a copiilor în casa părintească, este foarte important în zilele care urmează să respectăm nevoia de linişte şi intimitate netulburată a familiei Bodnariu! Apreciem înţelegerea şi colaborarea dumneavoastră!”, a scris Pastorul pe site-ul www.popaspentrusuflet.wordpress.com.

Familia Bodnariu a fost evaluată de psihologi

Chiar vineri, senatorul liberal Ben-Oni Ardelean a declarat că statul norvegian a făcut presiuni pentru a tergiversa, în cadrul APCE, elaborarea raportului referitor la protecţia copilului, precizând că recent familia Bodnariu a fost evaluată de psihologi ai Barnevernet.

Întrebat care este situaţia familiei Bodnariu, Ben-Oni Ardelean a precizat că familia a fost evaluată de specialişti ai Barnevernet şi că începând cu ziua de luni au participat la „un fel de miniproces”, câte cinci ore pe zi.

„Zilele acestea au fost zile foarte intense, un fel de miniproces, începând cu ziua de luni, cinci ore în fiecare zi la ceea ce ei numesc board-ul comunal, un fel de consiliul al comunei în care părţile au venit fiecare cu avocaţi şi cu diverşi martori care au fost audiaţi. În urmă cu trei săptămâni a fost o evaluare a trei psihologi aprobaţi de către Barnevernet care au venit să facă o asupra familiei. În urma unei analize foarte complexe a elaborat un raport mult mai complex. Deşi iniţial familia era speriată de unul dintre psihologi care avea o reputaţie de psiholog nu foarte prietenos, chiar cel care conducea comisia, fiind psihologul anului 2004, recunoscut la nivel naţional, a sunat în seara respectivă să dea copii acasă. Cei de la Barnevernet au intrat deja în sistemul lor sec şi au spus că lucrul acesta nu este posibil.(…)Barnevernet l-a atacat pe unul dintre psihologi că ar fi incompatibil”, a explicat senatorul PNL într-o conferinţă de presă.

Cazul Bodnariu a fost un caz declanşator, a afirmat liberalul, precizând că el ajută şi la instrumentarea altor cazuri similare. Senatorul PNL a arătat că statul român o datorie constituţională şi una morală de a-şi apăra cetăţenii, amintind că cei cinci copii ai familiei Bodnariu sunt români.

„Şedinţa Consiliului Europei a fost o mare victorie vizavi de aprobarea elaborării unui raport pe cazul Norvegia. Este o chestiune care trece deja şi transcende zona de chestiuni de interes particular. Eu cred că este o chestiune care ţine de demnitatea naţională şi interesul naţional este acela de a promova (…) tot ceea ce ţine de valorile pe care le avem şi în mod special de apărare a cetăţenilor noştri. Este în primul rând o datorie constituţională de a ne apăra cetăţenii români şi o datorie morală de avea grijă de aceşti cinci copii, care sunt cetăţeni români (copiii familiei Bodanriu-n.r.), tatăl este cetăţean român, iar mama a făcut în urmă cu mulţi ani de zile un lucru extraordinar pentru România, acela de a veni şi a ajuta copii orfani, care sunt în canale şi pe cei care sunt foarte nevoiaşi şi cred că lucrul acest ne obligă să avem şi noi o atitudine fermă, indiferent de jocurile care se fac”, a conchis Ben-Oni Ardelean.

Ben-Oni Ardelean a adăugat că joi în cadrul Comisiei APCE s-a cerut amânarea discutării acestei rezoluţii, însă propunerea a fost respinsă.

„Inclusiv ieri (joi-n.r.), în cadrul Comisiei s-a încercat de către partea norvegiană tergiversarea acestei chestiuni. În sesiunea din ianuarie, de la Strasburg, am iniţiat această moţiune de rezoluţie semnată de reprezentanţi din 14 ţări. În acel moment am avut discuţii foarte serioase şi cu cei din Norvegia, însă ulterior s-a încercat tergiversarea şi presiunile făcute de Norvegia au fost extrem de mari încât această moţiune de rezoluţie care trebuia aprobată fără echivoc a fost transmisă spre consiliul prezidenţial care, ulterior, în loc să îşi asume aprobarea acestei rezoluţii au trimis-o spre comisie”, a relatat senatorul.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat un proiect rezoluţie care vizează Norvegia şi care vine în sprijinul familiei Bodnariu

„Comisia pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) au decis astazi, 2 iunie a.c., elaborarea unui proiect de Raport intitulat: ‘Asigurarea unui echilibru între interesul superior al copilului şi necesitatea de a menţine familiile unite’, demers care concretizează moţiunea pentru rezoluţie depusă în luna ianuarie a acestui an de către senatorii Ben-Oni Ardelean, Titus Corlăţean şi Viorel-Riceard Badea, membri ai Delegaţiei române la APCE, susţinut de reprezentanţi din 14 ţări”, a scris Ben-Oni Ardelean pe Facebook.

Senatorul PNL a mai precizat că Raportul APCE va examina „în ce măsur[ acţiunile abuzive din ultimii ani ale serviciile sociale de protecţia copilului din Norvegia, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, iar rezoluţia, care va sintetiza conţinutul raportului, va cuprinde recomandări de lege ferenda în atenţia autorităţilor de la Oslo”.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost atunci plasaţi în trei familii-surogat.

Sursa: www.gandul.info

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close