Social

Familia Bodnariu, 60 de minute emoționante. Și-au revăzut fetițele după trei luni!

În urmă cu două zile, Marius și Ruth Bodnariu, părinții ai căror copii au fost luați de Barnevernet și plasați în familii-surogat, și-au putut îmbrățișa și săruta fetele pentru prima oară de când acestea au intrat în „grija” autorităților norvegiene.
bondariu-465x390
La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, Naomi (8 ani) și Eliana (9 ani) spuneau adio căminului părintesc și, în baza unui denunț făcut de o profesoară de la școala unde învățau, erau preluate de Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia. Motivul, nedezvăluit încă oficial, ar fi fost legat de presupuse corecții fizice aplicate de Marius și de Ruth micuților.
De remarcat că, de atunci și până în prezent, cei doi părinți n-au avut voie să-și vadă fetițele, o singură dată, în urmă cu o lună, permițându-li-se să vorbească, timp de zece minute cu fiecare, la telefon. Politica Barnevernet, extrem de dură, i-a vizat și pe ceilalți 3 copii „confiscați”, cu mențiunea că programul de vizită, deși restricționat drastic, era permis. Astfel, pe cei doi băieței – Ioan (2 ani) și Matei (5 ani) – Marius și Ruth i-au văzut, în toată această perioadă, câte două ore pe săptămână, în timp ce pe bebelușul Ezekiel (șase luni) – patru ore în șapte zile.

Au început să chinuie de bucurie

Citește și:  Episcopul Europei de Nord, Macarie Drăgoi, s-a întâlnit cu familiile Bodnariu și Nan în Norvegia

Durerea părinților cărora li s-a interzis să-și strângă la piept propriii copii s-a mai alinat în urmă cu două zile, când, pentru o oră, sub atenta supraveghere a angajaților Barnevernet, au putut să-și vadă fetițele. Reunirea parțială a familiei Bodnariu a fost sfâșietoare: „Când au ajuns la locul de întâlnire, fetele au început să chiuie de bucurie, înainte să-i vadă pe părinți. Au alergat afară din biroul în care erau și au sărit pe ei, Naomi de gâtul lui Marius, iar Eliana era să o dea jos din picioare pe Ruth. Apoi, când Marius a îmbrățișat-o pe Eliana, aceasta a început să plângă. Naomi era tunsă băiețește. Au intrat cu toții în birou și au început să spună care mai de care tot felul de istorii”, povestește Pastorul Cristian Ionescu, un apropiat al familiei, pe blogul personal.

Tot de aici, aflăm și cum a decurs despărțirea celor patru: „Când au fost nevoiți să se despartă, Naomi nu voia să-i mai dea drumul lui Marius. Au trebuit să le promită fetelor că se vor reîntâlni curând, ca să ușureze despărțirea. La momentul respectiv, nu știau, nici părinții, nici fetele că vor fi nevoiți să aștepte două săptămâni până la următoarea întâlnire”.

Barnevernet trage de timp

Atât părinții, cât și copilașii urmează să fie evaluați, zilele următoare, de un psiholog, angajat al Barnevernet. Copiii vor fi supuși unor teste menite să scoată în evidență eventuale traume la care au fost supuși în familie. De menționat și că, din cauza unei amânări cerute de avocatul Serviciului de Protecție, înfățișarea la Comisia Teritorială, acolo unde ar rebui să se lămurească situația, a fost deplasată, din martie, tocmai la finalul lunii mai. Tertipurile prin care autoritățile norvegiene încearcă să câștige timp, pentru a înstrăina copiii de familie, sunt evidente.

Citește și:  Bodnariu vs Barnevernet – consecvențele de care avem nevoie

www.evz.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 34 =

Close