Stiri externe

Extremistii islamisti impusca un preot italian. Amenintari la adresa crestinilor

Preotul catolic italian Parolari Piero a fost împușcat, ieri, de atacatori, in nordul Bangladesh-ului, când se indrepta spre spitalul in care lucra ca doctor.
atacator motocicleta

Cei trei agresori se aflau pe o motocicleta, atunci când l-au atacat pe Parolari, în orașul Dinajpur, dupa care au fugit lăsându-l într-o stare critică.

În vârstă de 57 de ani, preotul, care este si medic la Spitalul Sfantul Vincent, a fost lovit în gât de un glonț. El a fost imediat dus la spital, unde a suferit o operație de urgență. Medicii au decis, apoi, să-l mute, cu elicopterul, la Dhaka.

Conform Asia News, poliția locală a declarat că nu cunoaste sigur identitatea atacatorilor, dar ca acestia erau cu siguranta musulmani radicali. În ultimele zile, mai multi pastori protestanți din Dhaka au primit amenințări cu moartea, din partea extremiștilor islamisti.

Episcopul de Dinajpur, Mons. Sebastian Tudu, a spus poliției că “este inacceptabil ca oamenii nostri sa devina ținte atat de ușoare. Avem nevoie de măsuri de securitate mai mari”.
Bangladesh-ul a fost zguduit de o serie de atacuri, în acest an, susținute de extremiștii islamisti (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®), incluzand uciderea unor bloggeri si, mai recent, a doi străini, unul italian și altul japonez.

Pe 24 octombrie, un atac cu bombă a ucis, in Dhaka, un adolescent și a rănit mai mult de 100 alte persoane.

Grupul Statului Islamic a revendicat cele două atacuri anterioare legate de străini, dar guvernul a declarat ca grupul militant extremist sunnit nu ar fi prezent în acesta țară.

Sursa: lonews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 17 =

Close