Stiri externe

Extremiștii evrei au incendiat „Biserica înmulțirii pâinilor și a peștilor”, de pe malul Mării Galileii

Incendierea ”Bisericii Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor” este doar ultimul dintr-o serie mai lungă de atacuri  împotriva lăcașelor de cult comise de extremiștii evrei. Unul dintre cele mai sfinte locuri, vizitate an de an de mii de pelerini creștini, a fost incendiat de extremiștii evrei. ”Biserica Înmulțirii Pâinilor și a Peștilor”, situata în orășelul israelian Tabgha, pe malul Mării Galileii, a fost profanată de ultranaționaliști israelieni care au scris pe ziduri împotriva celor care ”cred în falși Dumnezei”.

Conform Huffington Post, criminalii au dat foc porții de lemn a bisericii în jurul orei 4 dimineața, iar flăcările s-au extins cu rapiditate asupra restului clădirii. Cel puțin două persoane au fost intoxicate cu fum. Considerată patrimoniu al umanității, Biserica este ridicată pe locul unde se spune că Iisus a făcut un miracol, hrănind 5.000 de oameni cu cinci pâini și doi pești. Loc tradițional de pelerinaj, biserica a fost construită în secolul V și este în grija Ordinului Benedictin.

Un vers dintr-o rugăciune evreiască denunțând credința ”în falși Dumnezei” a fost scris cu spray roșu pe pereții bisericii, fapt ce sugerează că extremiști evrei ar fi responsabili de provocarea incendiului. Pompierii au precizat că ancheta preliminară arată in mod clar că focul a fost provocat deliberat. Asociația ”Rabinii pentru drepturile omului” a afirmat că din 2009 au avut loc 43 de atacuri asupra unor cimitire, biserici, moschei și mănăstiri în Israel și în teritoriile ocupate Cisiordania și Ierusalimul de Est.

Sursa

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 52

Close