Stiri externe

Evreii iau apărarea creștinilor persecutați

În timp ce Occidentul tace, credincioșii sunt torturați cu brutalitate.

Evreii iau apărarea creștinilor persecutați din Orientul MIjlociu. Având în vedere istoria șocantă a persecuției poporului evreu de către „biserici” de-a lungul secolelor, acest lucru este un act demn de admirație. De asemenea, este fără îndoială un răspuns cald la sprijinul tot mai mare pentru Israel din partea creștinilor, în special cei din Africa.

Dornic să dezvolte această prietenie, guvernul israelian a găzduit o conferință de presă fără precedent în Ierusalim pentru jurnaliștii creștini din întreaga lume. Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a profitat de ocazie pentru a vorbi în apărarea creștinilor persecutați din Iran și din Siria.

„Creștinii au fost biciuiți pentru că au băut vin în timpul serviciului”, a spus el. „Ei au fost torturați pentru simplul fapt că și-au practicat credința. Unii dintre liderii lumii sunt dispuși să ignore această opresiune și caută să domolească Iranul, însă eu nu sunt unul dintre ei.”, a adăugat el.

Da, cea mai mare parte din bisericile din Occident sunt tăcute în ceea ce privește această problemă, și sunt aparent indiferente față de suferința lor.

Canonul Andrew White, cunoscut sub numele de „Vicar al Bagdadului” a vorbit, de asemenea, la conferința de presă din Ierusalim. El la spus: „Vedem clar că evreii ne susțin, dar unde este Biserica?”

Citește și:  Alti trei crestini evanghelici, ucisi in Eritreea.

O mare parte din congregația lui White a fost ucisă în criza care a urmat invaziei din Irak, iar mii de creștini au fost forțați să fugă din fața cuceririlor statului islamic.

Răspunsul nostru slab în fața situației creștinilor persecutați reflectă credința noastră? Nu putem înțelege suferința lor din cauza confortului nostru? În cele mai multe cazuri nu am fi nici măcar dispuși să susținem cu tărie ceea ce credem – Evanghelia și adevărul Bibliei – dacă am fi acuzați că ținem „discursuri ale urii” sau că suntem „homofobi”.

În timp ce unii au susținut Adevărul și au plătit scump pentru el, ceilalți suntem intimidați și reduși la tăcere în sfintele noastre fotolii. Dar dacă nu putem să stăm în picioare acum că temperatura este scăzută, cum vom sta atunci când temperatura va fi ridicată și când va trebui să îndurăm persecuțiile despre care Isus a spus că le vor trece urmașii Săi?

„Fiți pregătiți”, ne-a avertizat El. „Vă vor da în judecata soboarelor şi vă vor bate în sinagogile lor… Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit”: (Matei 10:17,22)

Mulți creștini rămân tăcuți, în timp ce poporul evreu, care a trecut prin holocaust, se ridică să vorbească în apărarea creștinilor. Deși acum sunt mai în siguranță decât au fost atunci, ei încă sunt în pericol. Și totuși, ei sunt dispuși să ne ajute!

Citește și:  Cererea lui Benjamin Netanyahu de amânare a procesului, respinsă de justiţia israeliană

E timpul să renunți la lașitate și să te înarmezi cu curaj! Să privim puțin la credincioșii din Iran, de exemplu, la care domnul Netanyahu a atras atenția mass-mediei. În ciuda pericolului de a-L urma pe Isus acolo, 20 de creștini iranieni și-au fixat recent culorile la catarg într-un botez în masă. „Am așteptat acest moment de aproape nouă ani”, a spus un convertit. „Aceasta a fost dorința mea înainte de a muri”, a spus un altul. „Ne-am rugat de ani de zile ca poporul iranian să creadă în Yeshua (ebraică pentru Isus) și să fie botezat. Acum, acest vis devine realitate”, a spus un convertit al cărui frate a fost ucis pentru credința sa în 1994.

Un alt loc extrem de periculos pentru creștinii este Coreea de Nord, unde credincioșii se întâlnesc în gropi subterane așa cum vechii eroi ai credinței au făcut, confrom Evrei 11:38.

Citeste mai departe pe: alfaomega.tv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 79

Close