Stiri externe

Erdogan acuză Occidentul de islamofobie

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat din nou, foarte dur, Occidentul, acuzând statele vestice de islamofobie și sugerând că acestea “folosesc sentimentele anti-islamice pentru a-și consolida propria ideologie și stil de viață”.

“Se observă încercări de subminare și defăimare a islamului, singura religie care oferă soluții reale la problemele lumii moderne. Vestul încearcă să pună anumite etichete la adresa islamului, prin anumite grupuri teroriste “de proiect”. Aceste grupuri teroriste au apărut în ultima vreme “, a declarat Erdogan într-un discurs ținut pe 16 aprilie la Summitul Mondial al Minorităților Musulmane din Istanbul.

Musulmanii s-au confruntat cu “atacuri multilaterale, din toate direcțiile, după atacurile teroriste din 11 septembrie”, a declarat acesta. “Acțiunile teroriste ale grupărilor criminale precum Daesh, Boko Haram, al-Shabbab și Organizația Teroristă Fethullahistă au făcut rău musulmanilor și, de asemenea, oferă oportunități cercurilor anti-islamice”, susține Erdoğan.

“Inocența musulmanilor uciși de către aceste organizații este trecută cu vederea, iar religia noastră și credincioșii islamului sunt considerați responsabili pentru aceste atrocități”, a adăugat oficialul turc. Membrii subcomisiei parlamentului turc pentru investigarea “islamofobiei” în țările occidentale s-au întâlnit, la începutul acestei luni, cu reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale turce din Berlin.

Ömer Serdar, șeful comisiei parlamentare pentru drepturile omului a parlamentului turc, și-a exprimat deranjul cu privire la faptul că musulmanii sunt asociați cu terorismul. “Cele mai recente evenimente, în special dezvoltarea grupurilor teroriste care se autointitulează islamiste, au contribuit la această conotație”, a declarat domnul Serdar, adăugând că mulți cetățeni europeni se tem de refugiații veniți din Orientul Mijlociu.

Citește și:  Austria a închis şapte moschei şi a expulzat imamii. Turcia, reacție dură la adresa cancelarului Sebastian Kurz

Sursa articolului

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 93

Close