Istoria Crestinismului

Eliberam un demon! Mi-e teama ca asta va distruge omenirea.

Unul din lucrurile care il framanta extrem de mult pe antreprenorul american Elon Musk, patronul companiei auto Tesla, pare a fi desprins din filmele SF.

In cartea numita “Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future,” scrisa de reporterul Bloomberg Ashlee Vance, este descrisa cea mai mare temere a omului de afaceri, potrivit Business Insider.

E vorba de faptul ca prietenul sau, cofondatorul Google Larry Page, va crea roboti capabili sa distruga omenirea.

“Chiar sunt ingrijorat de acest lucru. Nu sunt deloc optimist, ar putea produce ceva rau fara sa isi dea seama”, i-a declarat Musk reporterului Bloomberg.

Patronul Tesla este foarte apropiat de seful Google si stie ca e o persoana bine-intentionata, care crede ca masinariile sunt construite in asa fel incat sa ne satisfaca nevoile. Insa Musk sustine exact contrariul.

Mai mult, nu e pentru prima data cand aduce in discutie un scenariu apocaliptic care ar urma sa fie creat de inteligenta artificiala.

In octombrie 2014, el a precizat ca robotii vor deveni “cea mai mare amenintare la rasa umana”, in timpul unui discurs. “Invocam un demon”, a sugerat Musk atunci.

Si alti oameni de afaceri se tem de pericolul inteligentei artificiale, printre acestia se numara cofondatorul Google Bill Gates si astrofizicianul Stephen Hawking.

Citește și:  Descoperirile din Nazaret ar putea confirma unele detalii din Biblie

cyborg-google-1_t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.ziare.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 6

Close