PersecutiiStiri externe

Elev creștin bătut până la moarte de colegi de clasă

Elev creștin bătut până la moarte de colegi de clasă musulmani; pedeapsă cu moartea în cazul creștinului acuzat de blasfemie pe WhatsApp.

Sharoon Masih era singurul creștin din grupa sa de vârstă de la un liceu de stat din Punjab. La 30 august, la scurt timp după începerea școlii, tânărul de 17 ani a fost bătut până la moarte de către colegii săi musulmani, în timp ce profesorii priveau scena.

La 14 septembrie, Nadeem James, un croitor creștin din Gujrat, nordul Pakistanului, a fost condamnat la moarte de către o instanță locală în conformitate cu secțiunea 295-C din Codul penal al Pakistanului, la mai mult de un an după ce un prieten musulman l-a acuzat că îl ridiculizează pe Mahomed pe rețeaua WhatsApp .

Procesul lui Nadeem a fost ținut în închisoare din cauza amenințărilor cu moartea. Judecătorii musulmani din instanțele inferioare din Pakistan dau în mod obișnuit o importanță mai mare cuvântului acuzatorilor musulmani – o poziție discriminatorie care reflectă lipsa de valoare a mărturiei creștinilor în fața instanței, conform legii sharia.

Nadeem James se alătură acum lui Aasia Bibi, așteptând decizia Înaltei Curți asupra cazului său. Deși există mai mulți creștini și alți oameni condamnați la moarte, nimeni nu a fost încă executat sub legea „blasfemiei” din Pakistan, dar numai câțiva dintre cei acuzați se pot întoarce în siguranță la viața normală, chiar dacă au fost achitați.
Înălțați rugăciuni pentru familia lui Sharoon, după uciderea sa.

Citește și:  Papa către Bartolomeu: împreună vom ajunge la unitate în Euharistie

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 9

Close