PersecutiiStiri externe

EGIPT – UN CREȘTIN ÎNTORS ÎN AL ARISH A FOST OMORÂT

Nabil Sabar, un creștin, tată a doi copii, a fost împușcat de bărbați mascați în frizeria sa din Al Arish în data de 6 mai. Se pare că el s-a întors acolo tocmai ca să își redeschidă frizeria, deoarece nu găsise de lucru după ce a părăsit orașul Al Arish împeună cu familia, într-una din lunile trecute, după ce șase creștini au fost omorâți în apropiere,relateaza Fondul Barnabas.

Militanții islamiști își extind influența către Sinaiul de nord, unde impun femeilor reguli de vestimentație și interzic transportul de alimente considerate neislamice. Nerăbdarea creștinilor din Al Arish de a se întoarce în siguranță la casele lor scade în intensitate rapid.
Creștinii egipteni din Sinai au îndurat ani de zile de atacuri sporadice din partea grupurilor islamiste fidele Statului Islamic.

În 2013 doi lideri ai bisericii au fost împușcați mortal, iar uciderea a 6 creștini la începutul lui 2017 a dus la exodul în masă a aproximativ 200 de familii creștine – aproape întreaga populație creștină a orașului Al Arish. În ciuda operațiunilor militare repetate, guvernul egiptean are dificultăți în a menține securitatea în regiune.
Rugați-vă ca soția și cei doi copii ai lui Nabil, în timp ce jelesc pierderea soțului, respectiv tatălui, să simtă brațele iubitoare ale Celui care este Tatăl orfanilor și Apărătorul văduvelor (Psalmul 68:5).

Rugați-vă ca președintele Al-Sisi să continue demersurile pentru protejarea comunității creștine minoritare din Egipt, pentru ca credincioșii să nu trăiască cu frica violențelor. Slavă Domnului pentru sprijinul pe care președintele Al-Sisi l-a acordat până acum creștinilor, inclusiv ajutând la restabilirea familiilor strămutate și acordând tratament medical gratuit în urma recentelor atacuri împotriva bisericilor.

Citește și:  Toate persoanele care vin în Israel vor fi plasate în carantină

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1

Close