PersecutiiStiri externe

Egipt: Statul Islamic lansează o nouă amenințare că va elimina creștinii; militanții i-au dat foc unui creștin și i-au împușcat tatăl

 

Într-un video recent de propagandă, Statul Islamic a amenințat că va elimina creștinii egipteni „apostați” (care s-au convertit de la islam – n.tr.) și „va elibera Cairo”.

Video-ul conține și mărturia, pe când era în viață, a unui sinucigaș cu bombă al Statului Islamic responsabil de atacul ce a avut loc într-o biserică din Cairo în decembrie 2016, în care au fost ucise 27 de persoane, majoritatea femei și copii,relateaza Fondul Barnabas.

În 21 februarie, un tată creștin și fiul acestuia au fost uciși cu brutalitate în Al Arish, Sinaiul de nord: tatăl a fost împușcat în cap de persoane mascate, iar fiul său a fost ars de viu. Atacul a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce un profesor creștin a fost împușcat în timp ce se deplasa pe jos către școala unde lucra.

De la sfârșitul lunii ianuarie până acum șase credincioși au murit în Al Arish sau în apropiere de acesta în urma violențelor militanților Statului Islamic; un pastor din Al Arish a fost ucis de Statul Islamic în iunie, anul trecut.
Cereți-I Domnului ca El să îi mângâie și să îi întărească pe cei care jelesc acum moartea celor șase creștini.

Rugați-vă ca El să zădărnicească planurile Statului Islamic și ale altor grupuri islamiste din Egipt. Cereți protecția lui Dumnezeu peste creștinii din Egipt și rugați-vă ca „pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, să le păzească inimile și gândurile în Cristos Isus” (Filipeni 4:7).

Rugați-vă ca membrii grupărilor islamiste din Egipt să Îl întâlnească pe Cristos și să fie mântuiți.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Close