Stiri externe

EGIPT: Curtea interzice, de acum, demolarea bisericilor crestine

Consiliul Suprem pentru Afaceri Islamice a redactat un document privind “protejarea bisericilor în Islam”, informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

téléchargement

Documentul va fi publicat luna viitoare, conform Ministrului Muhammad Mukhtar, citat de publicatia ruseasca Blagovest-info.

Potrivit oficialului, sarcina documentului este aceea de a demonstra ca Islamul nu exclude respectul față de alte religii.

Nou document face apel la toleranță religioasă și coexistența pașnica, a declarat Muhammad Mukhtar, in urma cu o zi, în timpul prezentării unei alte carti, intitulata: “Enciclopedia interpretărilor false ale Islamului”, care, dupa cum spera autoritățile egiptene, va contribui si ea la combaterea extremismului religios.

Agentiile de presa au raportat, de asemenea, că in urma cu câteva zile, instanța administrativă egipteana a decis că bisericile, fiind clădiri religioase, nu pot fi demolate.

Astfel, Curtea a pus capăt unui proces de demolare a unei biserici a Bisericii Ortodoxe din Alexandria, care fusese vanduta cu câțiva ani în urmă, unui proprietar privat care intentiona de fapt să o demoleze și să construiască o noua cladire in locul acesteia (vezi ARHIVA Lăcaşuri Ortodoxe®).

Citește și:  În Egipt, musulmanii strâng bani pentru construirea unei biserici în provincia egipteană Monufia
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 43

Close