Stiri externe

EGIPT: Creștini atacați de mulțimea înverșunată din cauza unor zvonuri privitoare la construcția unei biserici

O mulțime de musulmani s-au adunat vineri, 25 noiembrie, după rugăciunea de seară, plănuind un atac coordonat asupra caselor și afacerilor creștinilor din orașul egiptean al-Naghameesh, furioși din pricina unor zvonuri care susțineau că comunitatea creștină este pe cale să deschidă o biserică,potrivit Fondului Barnabas.

Crestini copti din Egipt

O casă de oaspeți a unui creștin a fost incendiată, un magazin prădat și zece case distruse în atac; mulțimea a tăiat, de asemenea, accesul orașului la apă potabilă și a blocat drumurile de acces pentru a împiedica intervenția pompierilor în orășel.

Poliția a intervenit pentru a împrăștia mulțimea și pentru a efectua câteva arestări. Guvernatorul local a afirmat în mod repetat că guvernul regional va acoperi costurile pentru repararea casei de oaspeți, asigurând comunitatea creștină că se va face dreptate.

Deși sunt 2000 de creștini în al-Naghameesh, oraș situat la vreo 280 mile sud de Cairo, aici nu există nicio biserică, iar cererea de a folosi un spațiu pentru întâlniri bisericești în centrul comunitar creștin (în care funcționează o grădiniță și un centru pentru persoane vârstnice) așteaptă să fie soluționată.

Mulțumim Domnului pentru răspunsul pozitiv al Poliției și al guvernatorului local.

Rugați-vă ca cererea menționată mai sus să fie soluționată, nu amânată.

Rugați-vă ca autoritățile și comunitățile musulmane din Egipt, îndeosebi cele din zonele rurale, să fie vigilenți, respectând atât litera, cât și spiritul legii recent promulgate care pare să faciliteze restricțiile impuse în cazul construcției de biserici.

Citește și:  SUA CRITICĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ PENTRU DISCRIMINAREA MINORITĂŢILOR SEXUALE
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 39

Close