Stiri externe

Egipt – Autoritățile egiptene cedează în fața presiunilor venite din partea extremiștilor și închid biserica

O biserică din provincia Minya, Egipt, a fost închisă în ultima lună de autoritățile locale, după ce extremiștii musulmani au amenințat că vor exista revolte dacă nu va fi închisă.

Cel puțin alte 15 biserici din provincia Minya rămân închise după ce guvernul a semnalat „probleme de securitate” în ultimii ani. Islamiștii au încercat în mod repetat să închidă sau să distrugă bisericile din Minya – după ce guvernul președintelui Morsi a fost înlăturat în 2013, peste 1000 de susținători ai Frăției Musulmane au atacat și au dat foc bisericilor de acolo.

În 2015, după ce 21 de creștini au fost decapitați de Statul Islamic în Libia, islamiștii au atacat și au dat foc bisericii de care aparțineau 13 dintre cei martirizați.

Președintele al-Sisi a venit în sprijinul minorității creștine din Egipt și, în august 2016, parlamentul egiptean a adoptat o nouă lege și a înlocuit legislația otomană, care făcea extrem de dificilă construcția bisericilor.

Cu toate acestea, la nivel local, creștinii încă se confruntă cu opoziție din partea islamismului și a autorităților atunci când încearcă să se întâlnească pentru a se ruga și a se închina.

Fondul Barnabas

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 66

Close