Video

Duminica Rusaliilor este si ziua celor neevanghelizati

Duminica este Ziua Cincizecimii. De Ziua Cincizecimii, Duhul Sfant a trimis pe ucenicii lui Hristos sa predice Evanghelia in intreaga lume. In acest an, Ziua Cincizecimii va fi si Ziua internationala a celor neevanghelizati pentru ca, asa cum ne spune Paul Strand, miliarde de oameni din lume nu au posibilitatea sa auda vestea cea buna a lui Isus Hristos.

Mai bine de o treime a umanitatii nu va auzi niciodata mesajul despre Isus. Din sapte miliarde de oameni de pe pamant, in jur de 3.2 miliarde de oameni, adica 40% din populatia lumii, nu au oportunitatea de a auzi Evanghelia in locul unde traiesc.

Wayne Pederson spune ca in data de 20 mai organizatia sa a organizat a treia editie a Zilei internationale pentru neevanghelizati. De ce atunci? Pentru ca a fost si Ziua Cincizecimii, cand Duhul Sfant a coborat peste adeptii lui Hristos.

Duhul Sfant da putere Evangheliei.

Aceasta zi este menita sa atraga atentia credinciosilor.

In medie, Biserica cheltuieste mai putin de unu la suta pentru evanghelizare. Ne pasa? Ne zdrobeste inima? Sau ne uneste, ne motiveaza ca sa actionam?

Pederson vorbeste despre ultima porunca a lui Isus pe pamant: „Trebuie sa fim atenti la ultimele cuvinte ale unei persoane. In acest caz, Isus a spus sa ducem Evanghelia pana la marginile pamantului.” a spus el.

Din nefericire, conform unui sondaj recent, credinciosii din America nici nu isi amintesc unde a dus aceasta porunca.

Peste 50% nu cunosc raspunsul la intrebarea: „Ce este Marea Trimitere?”

Pederson spera ca un mesaj pe Facebook va explica crestinilor ce este Marea Trimitere si ce pot face ca sa o implineasca. Predicatori si invatatori de marca, precum pastorul David Platt va participa si acest an la eveniment.

Este vorba de oamenii care se nasc, traiesc, si mor si nu au auzit, nimeni nu le-a vorbit de vestea cea buna a dragostei lui Dumnezeu pentru ei in Hristos.

Pe cei care cred ca evanghelizarea nu ii priveste, Pederson ii avertizeaza: „Daca ati fost atinsi de dragostea lui Hristos si ati avut parte de mantuirea Sa, de iertarea Sa, de promisiunea unei vieti vesnice, atunci trebuie sa impartasiti cu vecinii vostri sau cu semenii vostri din intreaga lume.”

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 723 – 27 mai 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 95

Close