Familie

Dreptul copilului la o mamă și la un tată. Zece motive împotriva dreptului la adopție pentru cuplurile de homosexuali

Fiecare copil are dreptul la o mamă și la un tată. În structura unei „familii” homosexuale, acest drept al copilului este refuzat metodic și în mod deliberat. Este o încălcare fundamentală a drepturilor copilului.

• Un copil în creștere – presupunând că părinții lui sunt două femei sau doi bărbați – nu este corect informat despre originea sa de ambele sexe. Aceasta va dăuna dezvoltării copilului.

• Diversitatea este întotdeauna un stimulent mai mare pentru dezvoltare decât egalitatea. Ultimii 40 de ani de cercetare au arătat în mod constant că mamele și tații au fiecare o contribuție distinctă și indispensabilă la dezvoltarea sănătoasă a copilului. Un copil într-o „familie” homosexuală este așadar dezavantajat de la începutul dezvoltării sale.

• Un copil are cele mai bune condiții pentru dezvoltarea unei identități sexuale sigure, congruente, dacă poate crește în mediul bogat oferit de sexe opuse, așa cum îi oferă o mamă și un tată. Într-o „familie” homosexuală, copilul este privat deliberat de beneficiile dezvoltării adecvate.

• Dacă tatăl sau mama lipsesc în mod tragic, cum ar fi în casele cu un singur părinte, copilul are posibilitatea de a-și plânge pierdea și de a face față acestei pierderi în mod constructiv. Dacă copilul este învățat, totuși, că o „familie” homosexuală este o familie completă, totuși alternativă, acest model împiedică copilul să îndure pierderea adevăratului tată sau mamă. Copilul va rămâne împărțit și acest lucru va avea un impact distructiv asupra dezvoltării psihosociale a copilului.

Citește și:  Noua Voce a României, mama unor gemeni cu Sindrom Down: „Nu înţeleg cum cineva poate să afirme că, dacă extermini o sarcină cu un defect genetic, este un lucru bun”

• Există diferențe semnificative între stilul de viață al cuplurilor homosexuale și heterosexuale. Din punct de vedere statistic, promiscuitatea bărbaților homosexuali este mult mai mare decât într-o relație normală tată-mamă. Acest lucru are un efect distructiv asupra nevoilor de atașare ale copiilor.

• Marea majoritate a studiilor privind o egalitate între părinți heterosexuali și homosexuali s-a dovedit a fi grav eronate din punct de vedere metodologic. Nu se pot trage concluzii importante din astfel de cercetări eronate.

• Pentru femeile care trăiesc ca lesbiene, este de remarcat faptul că majoritatea nu au și nu doresc să aibă o relație strânsă cu un bărbat. Acest lucru are un efect dăunător și inhibitor asupra dezvoltării identității masculine la băieți.

• Pentru fete, tatăl este etalonul, măsura de așteptare în ceea ce privește comportamentul masculin. Studiile arată că fetele adolescente care au crescut fără tată au probleme de apropiere și distanțare mai mari față de colegi și băieți și, adesea, devin gravide neintenționat.

• Dacă se întâmplă ca, într-o adopție completă, certificatul de naștere al copilului să prezinte numele a două femei sau a doi bărbați, în loc de o femeie și de un bărbat, copilul va fi, în esență, indus în eroare atât de neconcordanța cunoștințelor pe care le deține cu privire la originea sa sexuală – din cele două sexe (bărbat și femeie), cât și  de ceea ce scrie în certificatul său de naștere.

Citește și:  Titus Corlățean: Familia este cea alcătuită din bărbat și femeie.

www.culturavietii.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 25

Close