Stiri externe

Dreapta europeană salută victoria în alegeri a lui Orban: a salvat creștinătatea

 

 

Marine Le Pen si alti lideri ai partidelor populiste din Europa l-au felicitat pe Viktor Orban pentru victoria sa clara in alegerile parlamentare din Ungaria.

Le Pen, liderul Frontului National din Franta, a declarat intr-o postare pe Twitter: „O victorie clara si mare a lui Viktor Orban in Ungaria. Inversarea valorilor si imigratia in masa promovata de UE au fost din nou respinse. Partidele nationaliste ar putea fi majoritare in Europa la viitoarele alegeri ale Parlamentului European in 2019”, informeaza News.ro.

Geert Wilders, liderul controversat al Partidului Olandez al Libertatii, l-a felicitat si el pe Orban pe Twitter: „Felicitari Viktor Orban pentru acest rezultat excelent. O victorie binemeritata!”

De asemenea, o membra importanta a partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania si-a aratat sustinerea fata de premierul ungar: „Felicitari Viktor Orban! O zi nefericita pentru UE, o zi buna pentru Europa!”.

O surpriza a venit de la varful Guvernului din Germania, prin vocea ministrului de Interne, Horst Seehofer, care a salutat victoria electorala a prim-ministrului ungar Viktor Orban si a indemnat Uniunea Europeana sa renunte la ceea ce el a numit o „politica de aroganta si condescendenta” fata de membri mai mici precum Ungaria, arata Agerpres.

Si presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat pe Viktor Orban pentru victoria in alegerile legislative desfasurate duminica, apreciind ca aceasta este o dovada a increderii depline a cetatenilor din Ungaria in apararea si promovarea intereselor nationale ale statului.

Citește și:  Ungaria o critică deja pe Ursula von der Leyen pentru planurile de gestionare a migraţiei

Dupa numararea a 98% din voturi, partidul nationalist condus de Orban, Fidesz, a obtinut 49,5% din voturi in alegerile legislative desfasurate duminica in Ungaria.

Orban si-a bazat campania pe o platforma anti-imigratie si a sustinut ca partidele din opozitie pun in pericol securitatea nationala si crestinatatea, transformand Ungaria „intr-o tara a imigrantilor” pentru ca doresc o alianta mai apropiata cu Uniunea Europeana, ONU si George Soros.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 10

Close